Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΤΟ ΗΡΩ'Ι'ΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΑΖΟΦ ΚΑΙ Η....''ΕΞΟΔΟΣ'' ΤΟΥ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ !!! [ video ]

Η σύγκριση της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι που τόλμησε να κάνει ο Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, συνιστά το πιο μνημειώδες μέχρι σήμερα ξέπλυμα των ναζί, από το πραξικόπημα του Μαϊντάν και μετά και μόνο με την ηρωοποίηση των ναζί από το Κίεβο και τις Βαλτικές μπορεί να συγκριθεί.
Η παρουσίαση μιας πόλης σε οχτάχρονη ομηρία από τα ναζιστοτάγματα του καθεστώτος, προεξέχοντος στην περιοχή του «Αζόφ», ως… Μεσολόγγι, με «εξαιρετικούς αμυνόμενους που επανειλημμένως απώθησαν τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν την τελική έξοδο», συνιστά την μεγαλύτερη προσβολή του Έπους της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, όταν αυτός ο θλιβερός πολιτικός υπηρέτης των ντόπιων και ξένων αφεντικών έχει το θράσος να την συγκρίνει με την παράδοση ναζί εγκληματιών πολέμου, οι οποίοι κατάπιαν αμάσητα τα περί «τελευταίας σφαίρας για μας» και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα σώσουν το τομάρι τους.
Συγκρίνοντας τους ναζί εγκληματίες με τους Μποτσαραίους και Τζαβελλαίους της Εξόδου, ο Μητσοτάκης διέβη τον Ρουβίκωνα του πολιτικού και (αν)ιστορικού αμοραλισμού.
Εξάλλου, ακόμη κι αν προσπαθούσαμε να βρούμε ιστορικές «αναλογίες» των θρασύδειλων μπαντερικών του «Αζόφσταλ», οι οποίοι κρύβονταν πίσω από γυναικόπαιδα, με την Επανάσταση του ‘21, αποκλειόταν να φτάναμε μακρύτερα από τον Νενέκο. Το επόμενο, που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι, να ταυτίσει αρματολούς και κλέφτες, με τους Ναζί του Αζόφ. Ο άνθρωπος θα πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το Μαξίμου. Ακόμα και με τις κλωτσιές.
Ο Μητσοτάκης, με αυτήν την σύγκριση, έγινε ο πρώτος ηγέτης τρίτης χώρας που θεώρησε «ήρωες» τους ναζί του «Αζόφσταλ». Πρώτος ήταν φυσικά ο Ζελένσκι.
Αξίζουν ο ένας στον άλλον.
Αλλά όχι στους λαούς τους......

Υπενθυμίζεται πώς διακόσιοι εξήντα πέντε Ουκρανοί νεοναζί του Τάγματος ''Αζόφ'' που είχαν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Azovstal, τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, παραδόθηκαν στις Ρωσικές δυνάμεις και θεωρούνται αιχμάλωτοι από χθες, Δευτέρα, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.Οι Ρώσοι κατηγορούν για τρομοκρατία τους Ουκρανούς του Αζοφστάλ -  Sportlive.gr

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας άσκησε ήδη ποινική δίωξη για εγκλήματα πολέμου εναντίον τους και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναγνωρίσει το Tάγμα ως «τρομοκρατική οργάνωση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ιστότοπο του Ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.Αζοφστάλ: Η παράδοση των Ουκρανών μαχητών - Δείτε εικόνες και βίντεο -  Sportlive.gr Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται ότι θα συζητήσει την υπόθεση στις 26 Μαΐου. Ο πρόεδρος της Δούμα είπε ότι τα μέλη του τάγματος είναι «Εγκληματίες Ναζί». «Υπάρχουν εγκληματίες πολέμου και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη»....

Γ. Τραγγανίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: