Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΑΠΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!! [ video ]

Συνεχίζεται η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα ελληνικά σχολεία. Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος, προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τριετή διάρκεια, έτσι ώστε στη λήξη του να έχει αυξηθεί το μερίδιο των οπωροκηπευτικών και του γάλακτος στο διαιτολόγιο των παιδιών κατά το στάδιο της διαμόρφωσης των διατροφικών συνηθειών τους. Έχουν επιλεγεί περίπου 800 δημοτικά σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης, δηλαδή θα συμμετάσχουν περίπου 150.000 παιδιά.
Όταν όμως άνοιξαν χθες τις συσκευασίες με τα φρούτα και τα λαχανικά που τους έδωσαν στο σχολείο οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου της Πάτρας τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν αλλοιωμένα και σάπια….
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς θεωρούν πως κάποιοι παίζουν ακόμα και με την πείνα των μικρών μαθητών. Γονείς επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος καθώς ο δήμος της Πάτρας δεν εμπλέκεται. Το πρόγραμμα υλοποιείται με....''ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης''.....



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: