Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 5820 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ !!! [ video ]

Ο ένας στους τρεις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί γα τον Σεπτέμβριο αφορά σε κατοικίες με το συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 171, από 490 που περιλαμβάνονται στη λίστα. Μεταξύ άλλων είναι αγροτεμάχια, αποθήκες, γκαράζ αλλά και ξενοδοχεία.
Σε οκτώ μήνες έγιναν 5820 πλειστηριασμοί κατοικιών


Μία ολόκληρη επαρχιακή πόλη έχει βγει στο σφυρί στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022. Τα στοιχεία της ιστοσελίδας eauction.gr εμφανίζει ότι ο συνολικός αριθμός των πλειστηριασμών κατοικιών να ανέρχεται σε 5820 εκ των οποίων οι 1840 τέθηκαν σε αναστολή μετά από αίτημα του οφειλέτη για διακανονισμό της οφειλής σε προσδιορισμένο χρόνο. Ωστόσο στην ιστοσελίδα δεν καταγράφεται αν οι πιστωτές επανήλθαν στη διαδικασία του πλειστηριασμού στην περίπτωση που οι δανειολήπτες δεν κατάφεραν να τηρήσουν τη νέα συμφωνία αποπληρωμής με τον πιστωτή.


Τα Funds βιάζονται να βάλουν τα λεφτά στο ταμείο

Τα Funds λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά εμφανίζουν σημάδια απεμπλοκής από τα «κόκκινα» δάνεια που διαθέτουν ως ενέχυρο ακίνητα διότι θέλουν να επισπεύσουν την αναχώρησή τους από την Ελληνική αγορά.
Αυτός είναι και ο φόβος της κυβέρνησης σε μια χρονιά προεκλογική οι πλειστηριασμοί ακινήτων να αυξηθούν κατακόρυφα με επίκεντρο τις κατοικίες.

Το μήνα Σεπτέμβριο η μέση αξία των πλειστηριασμών των κατοικιών διαμορφώνεται στις 160.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μία μέση Ελληνική οικογένεια που δεν τα κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το όνειρο να αποκτήσει το δικό της κεραμίδι.
Πρόκειται για δάνεια που εκταμιεύτηκαν κυρίως στα μέσα της δεκαετίας του 2000 με τους δανειολήπτες να αποπληρώνουν τα τελευταία 15 χρόνια τις μηνιαίας δόσης που σε ποσοστό 70% αντιστοιχούσαν στους τόκους τους αρχικού δανείου.

Οι δανειολήπτες αποκτούν την κυριότητα του σπιτιού όταν αποπληρώσουν και το τελευταίο ευρώ προς την τράπεζα ή το Fund. Ένα σπίτι μπορεί να χαθεί ακόμη και από τη μη αποπληρωμή της τελευταίας δόσης.
Στην περίπτωση αυτή ο δανειολήπτης πρέπει να αποδείξει ότι είναι στα ευάλωτα νοικοκυριά και να πληροί τα χαρακτηριστικά που ορίζει ο νομοθέτης.....
Υπενθυμίζεται πώς με δύο απώλειες από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε από 153 βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα. Καταψήφισαν 137 βουλευτές ενώ απείχαν από την ψηφοφορία 10 βουλευτές, μεταξύ αυτών ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ που καταψήφισε και ο Ευστάθιος Παναγούλης από το ΣΥΡΙΖΑ που απείχε. Και οι δύο βουλευτές διαγράφηκαν από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν τον νομοσχέδιο όπως είχαν προαναγγείλει από την πρώτη στιγμή....  bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: