Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Η ''FRAPORT'' ΚΑΙ....Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!! [video ]

Αλλεπάλληλες παρουσιάσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομικών έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο δίμηνο σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η ''Fraport Greece'', η οποία, ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία στο πλαίσιο της ''κατανομής κινδύνων'', όπως αυτού της πανδημίας, που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη.
Και ενώ οι διεθνείς πτήσεις προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται επιτρέπονται και πάλι από το τέλος του '20, οι εκτιμήσεις μιλούν για απώλειες κύκλου εργασιών της τάξεως των 175 εκατομμυρίων μόνον κατά το πρώτο εξάμηνο και ενδεχομένως άνω των 200 εκατ. στο επτάμηνο του '20.
Και όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης η ''Fraport Greece'' μπορεί να τα διεκδικήσει. Οι απίστευτες αυτές ιστορίες δείχνουν πώς προχώρησε η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών με τις λεόντειες συμβάσεις. Αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πέρασε σε Ιταλικά χέρια έχει αυξήσει τις τιμές αλλά «ατιμώρητα» σημειώνει… αιφνίδιες καθυστερήσεις είναι η μία εκδοχή, υπάρχει και η γερμανική βερσιόν. Το τι κρύβεται πίσω από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με τις ρήτρες φάνηκε σε επαρχιακό αεροδρόμιο. Θεωρητικά μικρό μεν, αλλά ιδιαιτέρως κινητικό τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς αποτελεί δημοφιλέστατο προορισμό, Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τότε η αεροπορική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα. Όταν όμως τυχαίνει να εμφανιστεί κάποιο απρόοπτο συμβάν, αν λόγου χάρη καθηλωθεί ένα αεροσκάφος λόγω βλάβης, αυτομάτως σφραγίζεται ένας χώρος υποδοχής. Με λίγα λόγια μειώνεται η δυναμικότητα του αεροδρομίου να υποδέχεται περισσότερους επιβάτες. Αυτό όμως αποτελεί «λεπτομέρεια» για τη γερμανική Fraport. Η εντολή είναι: Δεν μειώνεται αντίστοιχα η δυναμικότητα. Για να εκτελεστεί όμως αυτή η εντολή, προκαλείται μποτιλιάρισμα στους αιθέρες, με δεδομένο ότι η πίστα μπορεί να υποδεχτεί μία λιγότερη πτήση, η οποία κάνει κύκλους μέχρι να βρεθεί ελεύθερος χώρος από την αναχώρηση άλλης πτήσης. Στην εύλογη ερώτηση γιατί δεν αποφασίζει η εταιρεία να μειώσει ανάλογα το capacity του εν λόγω αεροδρομίου προκειμένου να μη διακινδυνεύσει τυχόν ατύχημα με τέτοιο air traffic, η Fraport πετάει το μπαλάκι στις δημόσιες υπηρεσίες. Και αυτό γιατί άραγε; Μα, εδώ είναι το κλειδί: Αληθεύει άραγε ότι αν η απόφαση ληφθεί από πλευράς δημοσίου, τότε θα ενεργοποιηθούν ποινικές ρήτρες και θα αποζημιωθεί η γερμανική εταιρεία; Θα εμφανιστεί δηλαδή ως υπαιτιότητα του δημοσίου.

Κερδισμένοι είτε έτσι είτε αλλιώς, με τη βούλα των ιδιωτικοποιήσεων… Αποικία....

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν είτε ως απαλλαγές είτε ως καταβολή ποσών. Με αφορμή άλλο ένα δώρο του Ελληνικού κράτους στη Fraport, μελετάμε την ιστορία της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μια συμφωνία μεταξύ ενός κράτους που ανέλαβε ζημιές και δάνεια κι ενός ιδιώτη που ανέλαβε… τα κέρδη! Δείτε μια παραγωγή σε κείμενα/έρευνα Χρήστου Αβραμίδη και μοντάζ Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη για το INFO-WAR.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: