Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

''ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ'' ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ !!! [ video ]

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι διεξάγουν επί 4η εβδομάδα απεργιακό αγώνα για την ακύρωση 15 απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο και λεωφορείο μισθωμένο από την εργοδοσία του εργοστασίου, το οποίο μετέφερε απεργοσπάστες, σε μία επιχείρηση πρόκλησης έντασης. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως έχει δοθεί εντολή από την εισαγγελέα για την πραγματοποίηση συλλήψεων εάν «εμποδιστεί» ο απεργοσπαστικός μηχανισμός.Απεργοσπάστες, αστυνομία και δύο συλλήψεις στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» - INFO-WAR Όπως κι έγινε, με δύο μέχρι στιγμής συλλήψεις, πρώτα του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη, κι έπειτα του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Προέδρου της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννη Νιβορλή.Αστυνομοτρομοκρατία και συλλήψεις συνδικαλιστών στη «Μαλαματίνα» για να  «μπάσουν απεργοσπάστες» Η συλλήψεις έγιναν με το πρόσχημα της «παράνομης βίας», όπου βία είναι η απεργία των εργαζομένων και η μη υποχώρησή τους απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας. Την ώρα της σύλληψης του Γ. Νιβορλή, η αστυνομία εξαναγκάστηκε να συλλάβει και στέλεχος της επιχείρησης, έπειτα από την επιθυμία απεργών να καταθέσουν μήνυση εναντίον του. Τα γεγονότα στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δείχνουν την πλήρη συμπόρευση του κράτους με τους εργοδότες και την προστασία των συμφερόντων τους.

Για τη Μαλαματίνα ισχύουν τα κάτωθι:
Διαγράφεται το 56,6% των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ποσοστό 51,02% ενώ το υπόλοιπο των χρεών θα αποπληρωθεί σε 240 ισόποσες μηνιαίες δόσεις χωρίς σε αυτές να επιβάλλονται τόκοι, προσαυξήσεις ή λοιπές άλλες επιβαρύνσεις!
Εσύ ρε αδερφέ που είσαι στον Τειρεσία,νιώθεις καλά που τους ψήφισες? Καλά εσύ...Εσύ που πληρώνεις τα πάντα και δε σου μένει τίποτα για να αποταμιεύσεις, απολαμβάνεις κανένα μπόνους για "έντιμους καλοπληρωτές που δεν θέλουν να επιβαρύνουν την κοινωνία, την πατρίδα αλλά και τα παιδιά τους"! Εσύ φίλε πως αισθάνεσαι? Όλα καλά?? Και να απολύσουν και το παιδί σου? Αυτό επίσης όμως που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι οι οικογενειακοί δεσμοί του νυν υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την Mantis Group ιδιοκτήτρια της Μαλαματίνα. Τι συμβαίνει; Η διοίκηση της Mantis Group ελέγχεται πλειοψηφικά από τους αδελφούς Αλέξανδρο και Χαράλαμπο Κρομμύδα. Ο Αλέξανδρος Κρομμύδας, λοιπόν, είναι γαμπρός του Κ. Σκρέκα. Οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας......
   infowar

Δεν υπάρχουν σχόλια: