Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΑΜΑΡΑ. ''ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ'' ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ''ΒΟΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ'' ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ !!! [ video ]

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς σε μία ηχηρή παρέμβαση. Ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του ανέφερε ότι θα συνιστούσε αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές και τόνισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το απόρρητο, το οποίο χαρακτήρισε «βολική δικαιολογία».

«Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι’ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και κυρίως, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το «απόρρητο» είναι μια βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας θεμελίωσε την Δημοκρατία στην Ελλάδα! Τέτοια φαινόμενα δεν τα ανέχεται. Κι αυτό έχει σχέση με το ποιοι είμαστε, τι εκπροσωπούμε και που θέλουμε να πάμε τον τόπο. Έχει σχέση με την ίδια την ταυτότητά μας!» είπε ο Α. Σαμαράς, σε μία εμφανώς πιο αιχμηρή παρέμβαση από εκείνη στα Αγώγεια του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

«Εμμέσως, έστειλε το μήνυμα ότι αν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις», έλεγαν γαλάζιοι βουλευτές μετά το πέρας της εκδήλωσης, ενώ κάποιοι εξ αυτών, το πήγαιναν ακόμα παραπέρα, συνδέοντας τα δύο τετ α τετ των Α. Σαμαρά και Καραμανλή, με την κοινή τους βούληση να εγγυηθούν τις αρχές και το μέλλον της παράταξης, στην περίπτωση που υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις πριν από τις εκλογές. Οι υποψιασμένοι γαλάζιοι, ωστόσο, δεν έμειναν μόνο στη «βόμβα» που φύλαξε για λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο Α. Σαμαράς, καθώς διέκριναν έντονα κριτική διάθεση σε σωρεία κρίσιμων ζητημάτων, από τα ενεργειακά και τα Ελληνοτουρκικά ως τη διαχείριση της ακρίβειας και του δημογραφικού, με τη στήριξη και τις αιχμές να εναλλάσσονται με τέχνη στην ομιλία του. Έκλεισε, δε, την ομιλία του δηλώνοντας παρών για τη μεγάλη παράταξη που δεν ξεχνά την πολιτική κληρονομιά του Κ. Καραμανλή «Είμαστε η μεγάλη παράταξη της Δεξιάς και του Ιστορικού Κέντρου - του πατριωτικού Κέντρου! Η παράταξη που δεν ντρέπεται για την Ιστορία της - αλλά γράφει Ιστορία», κατέληξε με ένα μήνυμα ενότητας αλλά και υπαινιγμών. Δείτε τα 15" που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία. Στην ομιλία Ομιλία Σαμάρα, τυπική χειραψία χωρίς να κοιταχτούν καν Καραμανλής - Μητσοτάκης, την αποστροφή Σαμάρα προς τον Κούλη όταν τον χαιρέτησε και αγκαλιές Σαμάρα - Καραμανλή.

Όλα μαζί σημαίνουν, Μητσοτάκης τέλος και από Πθ και από ΝΔ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: