Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΖΟ ΜΠΑ'Ι'ΝΤΕΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ !!! [ video ]

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 20/2 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο πρώτο του ταξίδι στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

Ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον υποδέχθηκε. «Η επίσκεψή σας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημάδι υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram, την οποία συνοδεύει με κοινή τους φωτογραφία.

Η επίσκεψη έρχεται πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι στην Πολωνία, και λίγες μέρες πριν από την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία αναφέροντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα την ώρα που ο κόσμος ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο ενός έτους από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι, θα επιβεβαιώσει «την ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας και θα υπάρξει εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξή στην Ουκρανία, προαναγγέλλοντας την παράδοση κρίσιμου εξοπλισμού και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Με αφορμή την κοινή συνάντηση που είχαν ο Ουκρανός και ο Αμερικανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι  και Τ.Μπάιντεν νωρίτερα σήμερα στο Κίεβο, ο πρώτος απείλησε την Κίνα πως αν συνεχίσει να υποστηρίζει τη Ρωσία, θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος!

«Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό».

«Όμως θεωρώ πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Επειδή, αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: