Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ. ΑΠΟ ΤΟ....''ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ'' ΣΤΟ....''ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ'' Η ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!! [ video ]

Στο τραπέζι της προχθεσινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μπήκε η τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών, καθώς η αναταραχή στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις μετοχές των τραπεζών ήρθαν σε αντίθεση με τις εγγυήσεις αξιωματούχων ότι «όλα πάνε καλά». Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ζήτησε επιφυλακή απέναντι στην ακόμη «αυξημένη αβεβαιότητα» που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι διαβεβαιώσεις περί ανόδου νωρίς το πρωί της Παρασκευής 24/3 επισκιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τη μεγάλη «βουτιά» στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με την Deutsche Bank να ηγείται της πτώσης των Ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών.ΒΟΜΒΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ!To FBI αποκάλυψε λογαριασμό Ελληνα πολιτικού με εκατομμύρια  ευρώ στην Ελβετία και αυτό είναι μόνο το 10% του σκανδάλου!!! -  Ntaskaspress | Γιάννης Ντάσκας Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε «βουτιά» 14%, μια πτώση που ήρθε μετά την κατάρρευση της Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα και την σχεδιασμένη εξαγορά της τράπεζας από την ανταγωνιστική της UBS. Το χρονοδιάγραμμα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πρόεδρο του Eurogroup Paschal Donohoe, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ - μια τακτική οικονομική ενημέρωση που ενίοτε επικεντρώνεται στις συναντήσεις των ηγετών της ΕΕ. Σε ένδειξη του πόσο σοβαρή και ευαίσθητη είχε γίνει η κατάσταση, υπήρχε όριο στο πόσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να ενημερωθούν για τις συζητήσεις της Παρασκευής, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ΕΕ. Οι δύο κορυφαίοι ηγέτες της ΕΕ - η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ - δεν πραγματοποίησαν την παραδοσιακή τους συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, αν και δύο διπλωμάτες επέμειναν ότι η απόφαση ελήφθη πριν αρχίσει η πτώση της αγοράς. Οι περισσότεροι ηγέτες παρομοίως αποχώρησαν από τη συνάντηση χωρίς να μιλήσουν στον Τύπο. Αλλά για όσους το έκαναν, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα». Μια κατάρρευση της Deutsche Bank θα μπορούσε να συμπαρασύρει μαζί της και το ευρώ. Για «Lehman Brothers» στην Ευρώπη κάνει λόγο ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini με φόντο την κρίση στην Ελβετική τράπεζα.
O Roubini, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για κραχ στις διεθνείς αγορές, προειδοποιεί ότι ''η Credit Suisse είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί''.

Μέχρι το Κρεμλίνο ακούστηκε το ''ΚΡΑΧ'' της εξαύλωσης της ''CREDIT SUISSE'' του θεσμικού γίγαντα του καπιταλισμού και πυλώνα της παντοκρατορίας ΗΠΑ - Δύσης. Τι συνέβη όμως ενώ Αμερικανικά και Ευρωπαικά ΜΜΕ προπαγάνδιζαν 24 ώρες το 24ωρο την διάλυση της Ρωσίας και την κατάρρευση των Ρωσικών τραπεζών, εν τέλει συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
    Καταιγιστικός ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την τραπεζική κρίση στις Δυτικές χώρες και για το τι έχει προκαλέσει η «άμυαλη» διαρκής εκτύπωση χρήματος χωρίς αντίκρυσμα σε ΗΠΑ και ΕΕ:

«Η κρίση ξεκίνησε απ’ τις εποχές των μέτρων κατά της πανδημίας, όπου ορισμένες αναπτυγμένες οικονομίες καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη, όσον αφορά τα νομισματικά μονοπώλια.

Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων! Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια.
Το ίδιο ποσοστό και στην Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια! Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό. Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε, επίσης, μια παρόμοια τακτική.
Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού….»

Βάσει της τοποθέτησης του Β. Πούτιν η ΕΚΤ και οι ΗΠΑ τύπωσαν σχεδόν 8,4 τρισ. δολάρια και ευρώ. Στη συνέχεια τα επιτόκια λόγω του πληθωρισμού ο οποίος πληθωρισμός ανέβηκε λόγω του πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σειρά τραπεζών.
Οι Ρώσοι επιμένουν, επίσης, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ξόδευε τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων για την Ουκρανία. Δίνοντας, μάλιστα, πάνω από 100 δισ. δολάρια στο Κίεβο, αλλά αυτό είναι πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό». Όμως οι Κινέζοι που κατέχουν, μάλιστα, 2 τρισ. δολ. σε αμερικανικά ομόλογα (κατ’άλλους τετραπλάσια στην δετερογενή αγορά) ξαφνικά άρχισαν να πουλάνε. Και τότε το πάρτι τελείωσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: