Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !!! [ video ]

Στην επιφάνεια έρχεται η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ μέσω κυβερνητικής διάταξης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανοίγοντας την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του. Όπως επισημαίνεται στον Οργανισμό επικρατεί αναβρασμός. Ήδη όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες, για τη διάταξη έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, με δεδομένο ότι σύντομα δεν θα μπορούν να ελέγχουν και το αντικείμενο που είχαν αναλάβει. Γι αυτό άλλωστε στον Οργανισμό επικρατεί αναβρασμός, αφού οι αλλαγές που έρχονται είναι σαρωτικές για τον φορέα, ο οποίος έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, ενώ το κονδύλι που διαχειρίζεται ξεπερνά τα 5,5 δις ευρώ. Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές έλεγαν ότι ήδη είναι έτοιμο νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας το οποίο ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Οι αλλαγές πάντως που προωθούνται περιγράφονται ως επτασφράγιστο μυστικό: ''Ο ΕΟΠΥΥ δύναται  ύστερα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου να αναθέτει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου τις ακόλουθες εργασίες'':

α) Τη μελέτη, καταγραφή, αποτίμηση, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων

β) Τη διοικητική και οικονομική οργάνωση των υπηρεσιών τους

γ) Το κλείσιμο των ισολογισμών – απολογισμών και τη λογιστική εν γένει ενημέρωση

δ) Την καταχώρηση και επεξεργασία στοιχείων στα μηχανογραφικά τους προγράμματα

ε) Τον έλεγχο των δαπανών υγείας

στ) την εκπόνηση νομικών σχεδίων, διακηρύξεων, συμβατικών κειμένων και νομικών μελετών επί των ζητημάτων που άπτονται ιδίως των Διευθύνσεων Προμηθειών, Συμβάσεων και Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του Οργανισμού».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήδη το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έχει παραγκωνιστεί σε έναν βαθμό, ενώ ακυρώνονται και συνεδριάσεις του. Και αυτό επειδή έγινε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακούς παράγοντες και διευθυντές τμημάτων με αποτέλεσμα να μην αποφασίζει το ΔΣ σχεδόν για τίποτε, σε βαθμό που αναβάλλονται ακόμη και συνεδριάσεις λόγω έλλειψης θεμάτων.....

  Η συνέχεια ΕΔΩ....ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: