Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩΜΕΝ !!! [ video ]

Ασυγκίνητοι από τις εκκλήσεις για συμμετοχή, την άνευ προηγουμένου βεντάλια των υποψηφίων κομμάτων, την απλή αναλογική που έδινε ελπίδα σε μικρότερους σχηματισμούς, τη ζωή την ίδια που τραβάει την ανηφόρα, παραπάνω από ένας στους τρεις Έλληνες και Ελληνίδες απέρριψε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, δια της απουσίας του.
Λογικά δεν βλέπουν δελτία ειδήσεων, δεν ξέρουν και δεν σκέφτονται τι συμβαίνει ως μεγάλη εικόνα, παρά μόνο αποσπασματικά, δεν ελπίζουν σε τίποτα, δεν είναι ελεύθεροι αλλά απόλυτα εγκλωβισμένοι γιατί είναι ακριβώς οι πιο ευάλωτοι απέναντι στον εκφασισμό και την ριζοσπαστικοποίηση προς την ακροδεξιά μέσω ενός δήθεν απολιτίκ συντηρητισμού που στην πρώτη στραβή θα τους στείλει να σπάνε καθίσματα στις κερκίδες, ή άλλους στο ξύλο, αντί να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Ποια μπορεί να είναι η ελπίδα αυτής της κοινωνίας;

Όλα καλά Ελληνάκο το λάβαμε το μήνυμα,εσύ θέλεις πρόοδο κι ευημερία γι αυτό ψηφίζεις τη Νέα Δημοκρατία !
Αγαπημένη Δευτέρα... Ξυπνάς και πάλι όλα στη θεσούλα τους… Ζωούλα… Δουλίτσα… Σπιτάκι…
...Το σπίτι κρύο, τα καύσιμα πανάκριβα, δουλειά δυο ώρες την ημέρα, αλλά δεν πειράζει… εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
...Φοράς ανάποδα το τρύπιο σώβρακο, το μπαλωμένο σου παντελόνι, το περσινό πουκάμισο, αλλά δεν πειράζει… εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
...Κατεβαίνεις τις σκάλες, απλήρωτα τα κοινόχρηστα, κομμένο το ρεύμα, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Σκέφτεσαι για μια στιγμή το πατρικό σου που στο πήρε ο 'Ενφιας και τους παππούδες γονείς σου που τη βγάζουν ζόρικα στο χωριό, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
...Θα μπεις στον κουβά σου, θα πας για καύσιμα, θα βάλεις ένα δεκάρικο για να σου βγάλει την απόσταση μέχρι τη δουλειά… Εχεις ακόμα εσύ κι άλλοι κάποιοι, όσοι δεν έχουν, κρίμα… Δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Βλέπεις τα κάγκελα πάλι μπροστά στον Άγνωστο… φυλακισμένος μοιάζει, η Βουλή των Ελληνάκων φρούριο… Αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Τα ματ γύρω με τα ψεκαστικά για τη διαφύλαξιν της κανονικότητος, πάνοπλοι φρουροί της Δημοκρατίας σου, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Λίγο πιο πέρα μία (πρώην) διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια, παππούδια πεσμένα, κοπέλες με τη νιότη τους και τα όνειρα πεσμένα με το αίμα τους στην άσφαλτο, αλλά δεν πειράζει… εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Βλέπεις να περνάει το κόκκινο η τρισ-θωρακισμένη μπέμπα του Κούλη, αυτή που το σέρβις της μόνο κάνει όσο όλη σου η ζωή, ζηλεύεις, κοιτάς την τσέπη σου, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Δουλειά δωδεκάωρη, μισά ένσημα, 420 μαύρα, τα λοιπά στο χέρι, το μαγαζί πάει κατά διαόλου, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Στρίβεις τσιγάρο στα κλεφτά, βλέπεις κόσμο σκυφτό και τις αφίσες για ξεσηκωμό της εργατιάς στα τζάμια των απέναντι και δίπλα κουφαριών πρώην επιχειρήσεων… Δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !

...Επιστρέφοντας, θα δεις το κηδειόχαρτο του γείτονά σου, που σάλταρε απ’ τον τρίτο, θα ρίξεις ένα βλέμμα στον άστεγο, μισό μέσα στον κάδο, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Το ΑΤΜ σού έδωσε επιτέλους τα πολυπόθητα 100 ευρουδάκια του ''Pass'' παντού, τα πρώτα και τα τελευταία του μηνού σου, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Θα κοιτάξεις την τιμή στο μαϊντανό που κόστιζε 50 δραχμές, θα τον πληρώσεις σήμερα 70 λεπτά, θα θυμηθείς τον Παπαδήμο και τον Σημίτη που σε κάναν Ευρωπαίο μπροστά στο ΑΤΜ και θα πεις, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !

…Στο σπίτι σε περιμένει το λαδερό ή τα μακαρόνια σου, το ψωμάκι σου απ’ τις προσφορές των ημι-ληγμένων, θα φας, θα καταπιείς και το γενόσημο για το άγχος, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Κάνεις σκάιπ με τον αδελφό σου που έχει τώρα 10 χρόνια στη Γερμανία, οδηγός σε κάβα Τούρκου, μαθαίνεις για τα βρισίδια της Μπιλντ που σε λένε τεμπελχανά κι άχρηστο, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Θα ανοίξεις την εφημερίδα, την TV, θα ενημερωθείς για τους φίλους σου έξω που σε θέλουν Ευρωπαίο, θα χαρείς που στο Σίτι ανέβηκαν οι μετοχές και ο Νταξ πήρε μισή μονάδα απ’ τις δηλώσεις του Στουρνάρη και του Σταικούγα… Και θα χαρείς διπλά που είσαι Ευρωπαίος και που εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Ο Μπάμπης του Σκαϊ στη θέση του, μαζί με τ’ άλλα παιδιά στα πάνελ, για την ενημέρωσή σου, με τ’ αφεντικά τους να χρωστούν ο καθένας δύο ΑΕΠ, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Ο Πλεύρης, ο Άδωνης, ο Βορίδης, η Κερατέως, η Βούλτ… Ολοι οι σωτήρες σου και πάλι στο εικόνισμά σου για να τους φιλάς τα πόδια, δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Στην οθόνη και η πλούσια κυράτσα που αγαπάει τα παιδιά γι αυτό τους δίνει ''ΕΛΠΙΔΑ'' και βάζει τον χορευταρά με τα μακαρόνια να διαφημίζει τη νέα υπηρεσία συσσιτίων του ιδρύματός της, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
…Στο άλλο κανάλι, ο Σάμι κι ο Βαγγέλης ο τετρα...πέρατος, γεωγραφικά μιλώντας και νοητικώς φυσικά… Εδώ κι αυτοί... Σαν να μην πέρασε μια μέρα, με το δάχτυλο στη μούρη σου κουνιστό κι εθνοσωτήριον, αλλά δεν πειράζει,
εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !

…Θα δεις και τα διαφημιστικά με τα καλούδια που δεν σου φτάνουν μια ζωή ν’ αγοράζεις, θα δεις τον τζάμπα να χτυπιέται για πάρτη σου, την ΔΕΥΑΠ και τη ΔΕΗ σου πουλημένη σε μικρή και μεγάλη που σου έστειλε λογαριασμό τρία μηνιάτικα, αλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
...Κι αφού ενημερωθείς κι αναλογιστείς πως έκανες το χρέος σου ως ανθρωπάκος κι Ελληνάκος, θα χαϊδέψεις το βιβλιάριο καταθέσεων με το διψήφιο ποσό που σου έμεινε για να βγάλεις το μήνα πριν το βάλεις κάτω απ’ το μαξιλάρι… Aλλά δεν πειράζει, εσύ ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία !
«Θα σας εξαφανίσωμεν», υποσχόταν με οίστρο ο πολιτικός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), απευθυνόμενος στα «ελληνικά νοικοκυριά» του 1965, σε μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. «Θα σας εξασφαλίσωμεν», ήθελε να πει. Εεεε ρε Γέλια.
Αυτά διαλέγεις Eλληνάκο… Aνθρωπάκο.
Όλα τα υποκοριστικά… ζωούλα, δουλίτσα, σπιτάκι, παιδάκια.
Όλα υποκοριστικά, μην τυχόν και τα δουν και του τα πάρουν.
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν για ακόμα μια φορά. Αλλά μην λες πως δεν σ’ αρέσει στα τέσσερα κι επαναληπτικώς ες αεί.

Κι όταν γεράσεις και τα παιδιά σου σε ρωτήσουν, τι σημαντικό έκανες στη ζωή σου, απάντα με παρρησία:
«Ε… ναι… Έζησα τη ζωούλα μου ησύχως κι επιτυχώς»....             
  redship

Δεν υπάρχουν σχόλια: