Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΓΑ'Ι'ΤΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ''ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' !!! [ video ]

Οι αλλαγές που προβλέπονται στις Ελληνικές ταυτότητες έχουν προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα, ενώ πολλές θεωρίες συνωμοσίας (επαν)έρχονται στο προσκήνιο και διαχέονται κυρίως, αλλά όχι μόνο, στο διαδίκτυο. Δε λείπουν και τα ευτράπελα σε αστυνομικά τμήματα ανά τη χώρα, όπου συνωστίζονται εν μέσω θέρους αρκετοί πολίτες κάθε μέρα, για να ανανεώσουν τις παλαιού τύπου ταυτότητες τους, ώστε να μην τους «επιβληθούν» - όπως λένε - οι νέες ηλεκτρονικές με το «τσιπάκι». Όσον αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, κατά τη Διαρκή Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα των νέων ταυτοτήτων. Όπως έγραψε το «vimaorthodoxias», επί του θέματος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξετάζοντας την από 26.7.2023 αναφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ και Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, συστήνει τόσο στον Ιερό Κλήρο, όσο και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Για τις νέες ταυτότητες, υπενθυμίζεται, είχε ενημερωτική συνάντηση στις αρχές Ιουλίου ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ και είχαν συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Ν. Μηταράκης είχε πει τότε ότι «τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Έλα μου όμως που από τη Θεσσαλονίκη μας έρχεται η πιό καυτή είδηση της χώρας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το βορειοελλαδίτικο μέσο GRTimes, τα αστυνομικά τμήματα έχουν τιγκάρει από κόσμο που σπεύδει να κάνει τώρα ανανέωση ταυτότητας. Έτσι, θα αποκτήσουν μια ταυτότητα (όπως τις γνωρίσαμε) που θα έχει ισχύ για 10 χρόνια. Γιατί αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι αυτό που έρχεται στα μέσα Σεπτέμβρη, δηλαδή οι νέες ταυτότητες με....''τσιπάκι'', οπότε καταλαβαίνετε για τι κόσμο μιλάμε. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, καλόγριες από μοναστήρι της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν ομαδικά με πούλμαν σε αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά του νομού για να ζητήσουν αντικατάσταση ταυτότητας και να έτσι κερδίσουν μια κρίσιμη δεκαετία πριν την έλευση του ψηφιακού Αντίχριστου. Η πιο οργανωμένη έκφραση αντίδρασης, πέρα από τα σχόλια για «χάραγμα του αντίχριστου» και «νέα τάξη πραγμάτων» στα social media, έρχεται από παπάδες της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από 22 Ορθόδοξα Σωματεία. Όπως μπορείτε να δείτε, ανακατεμένα σε όλο αυτό είναι και στελέχη των κομμάτων ''ΝΙΚΗ'', ''ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ'' και του λοιπού ακροδεξιού συρφετού, ενώ η ρητορική κινείται σε....''αναμενόμενα επίπεδα''. Αλλά και στην Πάτρα ενώ η πόλη είχε ερημώσει για Δεκαπενταύγουστο καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν φύγει για την καλοκαιρινή τους άδεια και στην πόλη ελάχιστοι κυκλοφορούν στα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά και ακόμα λιγότεροι πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες για κάποια εργασία.

Μοναδική εξαίρεση, αποτελούν τα Γραφεία Εκδοσης Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, όπως στο κεντρικό κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδό Ερμού, όπου καθημερινά στην είσοδο περιμένουν από τα ξημερώματα, δεκάδες άτομα για να πιάσουν σειρά και να ανανεώσουν την ταυτότητά τους. Μέχρι και ''αυτοφοράκηδες'' έκαναν την εμφάνισή τους οι οποίοι με 30 κρατούσαν την σειρά σε κάποιους για να μην ταλαιπωρούνται με την αναμονή στα μαύρα μεσάνυχτα.
 
Την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η άτυπη λίστα είχε 100 ονόματα. Την Τρίτη ξεπερνούσαν τα 130. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό για την εποχή, να ζητούν τόσα πολλά άτομα, ανανέωση ταυτότητας. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, έλεγαν ότι ήθελαν να ανανεώσουν την ταυτότητα που είχε «λήξει», γιατί έπρεπε να ταξιδέψουν.
Αλλοι, είχαν πάει για να δηλώσουν απώλεια. Οι περισσότεροι όμως και εδώ, μιλούσαν για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες με το ''τσιπάκι''. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κόσμου έχει παρασυρθεί από ένα κλίμα συνωμοσιολογίας που διαδίδεται από ακραίους πολιτικούς χώρους και παραθρησκευτικές οργανώσεις.
Αντιδρά στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, λές και όλοι αυτοί δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό υπολογιστή ή laptop, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, Δίπλωμα Οδήγησης, ePASS Διοδίων, υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθούνται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για το «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».
Ολοταχώς στον Μεσαίωνα.....

Αυτό που δεν ξέρουν τα φιντάνια μας είναι ότι 1)Δεν ισχύει η 10ετια για τις παλιές ταυτότητες. ακομά κι αν εκδόσουν καινούργια σήμερα 2) για όλους ανεξαιρέτως θα είναι υποχρεωτική η αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας με αυτή του νέου τύπου, το 2026 (οπότε και λήγει η περίοδος χρήσεις της παλιάς ταυτότητας έστω κι αν έχει εκδοθεί πρόσφατα). 3) Υποχρεωτική η νέα ταυτότητα για ταξίδια στο εξωτερικό από τον Αύγουστο του 2026. 4) Υποχρεωτική η νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο από τον Αύγουστο του 2026. 5) η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει το «deadline» που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς δε θεωρούν αξιόπιστες αυτές που υπάρχουν τώρα και τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν και άρα, από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, δε θα τις κάνουν δεκτές.
Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ θέτουν, ουσιαστικά, θέμα ασφάλειας αφού κάποιος μπορεί να βγάλει με μια πλαστή ταυτότητα ένα «νόμιμο» διαβατήριο και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 6) Τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους.
Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.
7) η κυβέρνηση θα δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2026 προκειμένου να αλλάξουν όλοι οι πολίτες τις ταυτότητές τους και αυτό γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα δε θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές ούτε με το ελληνικό δημόσιο! (και πιθανότατα να χρεωθούν και κάτι τις που δεν θα έχουν την νέα ταυτότητα ) 8 ) χαχαχαχαχαχαχα! Για 3 χρόνια παράτασης ,κάνουν αυτόν τον σαματά οι βλαμμένοι άνθρωποι και να σκεφτείς ότι των περισσοτέρων (που στήνονται στην ουρά για να αλλάξουν την ταυτότητα τους )οι ταυτότητες που χρησιμοποιούν σήμερα δεν θα έχουν λήξει μέχρι τότε έτσι και αλλιώς ....!!!

1 σχόλιο:

morfeas είπε...

Το τσιπακι το εχουμε εθελοντικα και το κουβαλαμε παντα μαζι μας και ειναι το κινητο
οι συγκεκριμενες ταυτοτητες κατα την γνωμη μου δεν ειναι αθωες.. σιγα σιγα θα εχουμε και τις αξιολογησεις ανθρωπων οπως στην κινα