Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ : ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ.....ΔΙΑΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ !!! [ video ]

Πάνω σε ένα κόμμα που ποτέ δεν απέκτησε σαφή πολιτική ταυτότητα – αλλά αντιθέτως ξεκίνησε από συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και τη θόλωσε σταδιακά όλο και περισσότερο προς άγραν κυβερνητικής εξουσίας – ασκούνται σήμερα πράξεις αρχηγισμού, διαγκωνισμών, μεταγραφών για την εξασφάλιση πάση θυσία μιας θέσης στο κομματικό και πολιτικό στερέωμα κατά το δυνατόν ευνοϊκότερης για τον κάθε ενδιαφερόμενο: Χωρίς καθαρές πολιτικές θέσεις, χωρίς αρχές και σε κλίμα αγριότητας. Με αφορμή το «κρατίδιο» που είπε ο Σ. Κασσελάκης, ο Στ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι «ένας υποψήφιος κόμματος τόσο κυβερνητικού όσο και της Αριστεράς στη χώρα, άρχισε να προωθεί θέσεις των συμφερόντων των ΗΠΑ, αποκαλώντας «κρατίδιο» τη Β. Κύπρο» για να προσθέσει. «Κανένας άνθρωπος Ελληνικής καταγωγής δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια επιλογή που αφορά στην Ειρήνη, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία από ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Φέτος, έχουμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που μετά ακολούθησε η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των νεκρών και αγνοουμένων από τα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ και των πρακτόρων τους.
Αποτελεί ντροπή και προσβολή εναντίον όλων όσων αγωνίστηκαν διαχρονικά στον προοδευτικό χώρο για τη χώρα. Δεν πρόκειται περί λάθους».
Ταυτόχρονα, επιτίθεται στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Ορισμένοι καιροσκόποι «αριστεροί» ενέκριναν την υποψηφιότητα ενός «τζογαδόρου» που δραστηριοποιήθηκε μεταξύ άλλων στα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ και την Goldman Sachs, ήδη από το 2009 και όλη την κρίσιμη περίοδο της εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ και τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια.
Είναι γνωστός ο ρόλος της εν λόγω τραπεζικής και χρηματιστηριακής εταιρείας εκείνη την περίοδο στην ελληνική κρίση». Επίσης αναφέρει ότι είναι «πρωτοφανής» ο ισχυρισμός «ότι ένας υποψήφιος της Αριστεράς ελάμβανε δάνεια με «προσωπική εγγύηση», με τα οποία προέβη σε κύκλο αγοραπωλησιών τάνκερ και πλοίων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στον πιο τραγελαφικό καπιταλισμό. Αφορούν δε, σε πρακτικές και εφοπλιστικών κεφαλαίων. Στη Πολιτική δεν έχουμε ρόλους, όπως στο θέατρο. Έχουμε ευθύνες, έχουμε αξίες, έχουμε αρχές. Η αναζήτηση πάσης φύσεως αντιπάλων, δεν αποτελεί δικαιολογία για επιλογή απατεώνων με αριστερό περιτύλιγμα. Η εγχώρια διαπλοκή πανηγυρίζει με διατυπώσεις, όπως «έχουμε στρατηγική 8ετίας της Δεξιάς μέχρι το 2031 και βλέπουμε και μια μαριονέτα στη διαδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξυπηρετεί τις επιδιώξεις μας». Η προοδευτική παράταξη και η Αριστερά χρειάζονται Εναλλακτική Λύση, επαρκή και αξιόπιστη πολιτική ηγεσία με σχέδιο που να εμπνέει, να ενώνει και να οδηγεί».......

Δεν υπάρχουν σχόλια: