Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΙ : ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !!! [ video ]

Οι εβραϊκοί εποικισμοί στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Οχθη και στα κατεχόμενα (συριακά) Υψίπεδα του Γκολάν άρχισαν να κτίζονται μετά τον πόλεμο των Εξι Ημερών (Ιούνης 1967). Πρόκειται για έναν μηχανισμό που αξιοποιείται έκτοτε, με την ανοχή των ισχυρών συμμάχων του Ισραήλ – παρότι από το Διεθνές Δίκαιο θεωρούνται παράνομοι – για να συνεχίζεται η κλοπή της γης των Παλαιστινίων.

Στόχος είναι η αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού ώστε να υπονομεύεται και η όποια προσπάθεια για βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εως τις αρχές του 2023 οι εβραϊκοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη ήταν 144, 12 εκ των οποίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πέρα από τους «επίσημους» εποικισμούς που αποτελούν στην ουσία μικρές «πόλεις – κράτη», υπάρχουν πάνω από 110 άλλοι (γνωστοί ως Ma’ahaz ) στη Δυτική Οχθη, που άρχισαν να δημιουργούνται μετά τις συμβιβαστικές «ειρηνευτικές» συμφωνίες του Οσλο το 1993, όταν το Ισραήλ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο άνω του 60% της Δυτικής Οχθης.

Μάλιστα, σε αυτήν την κατεχόμενη γη αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά, μη έχοντας άλλη επιλογή, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργάτες. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 26 Οκτώβρη 2023, η ανεργία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη είναι πάνω από 13%. Η φτώχεια μαστίζει το 40% του πληθυσμού των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα το 22,5% των εργαζομένων να δουλεύει στο Ισραήλ ή στους εποικισμούς, όπου οι μισθοί είναι υψηλότεροι. To θράσος και η ηλιθιότητα του δολοφονικού σιωνιστικού ψευδοκράτους τού Ισραήλ έχει ξεπεράσει ακόμα και τούς διαλόγους στο τηλεοπτικό Fargo! Βομβαρδίζουν αμάχους, κατοικίες και νοσοκομεία και σκοτώνουν χιλιάδες παιδιά επειδή τούς πετάνε πέτρες λέει! Και οι Παλαιστίνιοι λέει είναι ''τρομοκράτες'' επειδή τούς πετάνε πέτρες! Και έβγαλε ο βλάκας την πέτρα να την δείξει στον ΟΗΕ! Αν δεν ήταν τέτοιοι απεχθείς ναζιστές φονιάδες θα ήταν απλώς γραφικοί ηλίθιοι χειρότεροι και από τον Μίστερ Μπίν. Τρικυμία εν κρανίω θα προσθέταμε εμείς. Απολαύστε τον στο πιο κάτω βιντεάκι....

Η Συνέχεια ΕΔΩ..... Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: