Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 717 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ''ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ !!! [ video ]

Ποινική δίωξη σε βάρος 23 υπόπτων για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά ''Συστήματα Σηματοδότησης - Τηλεδιοίκησης'' και οι κατηγορίες αφορούν την ''Σύμβαση 717'' και τη μη υλοποίησή της ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά είχε απασχολήσει το Ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας πριν από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, με αφορμή δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση στο έργο, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τα 26 άτομα που καλούνται ως ύποπτα είναι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών, της ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει το έργο – της εταιρείας ΤΟΜΗ με τη γαλλική ALSTOM.
Είναι η περιβόητη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης - Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας.
Οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ και του Υπ. Μεταφορών τίθενται στο μικροσκόπιο για το αδίκημα της απιστίας, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για το αδίκημα της απάτης.Πρόκειται για την ίδια υπόθεση που λίγο μετά το δυστύχημα είχε αποκαλυφθεί ότι ερευνούσε ήδη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, καθώς «είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ», όπως έχει αναφέρει στο Euractiv η ίδια η εισαγγελία. Ωστόσο η υπόθεση είχε διερευνηθεί αρχικά στην Ελλάδα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και στη συνέχεια πέρασε στην Οικονομική Εισαγγελία, η οποία την αρχειοθέτησε υπό την εποπτεία το τότε προϊστάμενου Χρήστου Μπαρδάκη.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης είναι πάντως γνωστός ως ο εισαγγελέας των ''αδιευκρίνιστων'' υποθέσεων, των Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, τηρώντας όπως φαίνεται και μια… συνέπεια, που εκτός από τη Σύμβαση 717 που αρχειοθέτησε για…..''αδιευκρίνιστο λόγο''. Να σημειωθεί ότι η ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου για τον Ελληνικό σιδηρόδρομο, που προκάλεσε το έγκλημα των Τεμπών, βαραίνει εξολοκλήρου την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη δεν έχουν καταρτιστεί ούτε καν οι λίστες των μαρτύρων, δείγμα του πόσο πρόχειρη είναι. Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας όμως προχώρησε σε ποινικές διώξεις εις βάρος 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων 18 δημόσιοι υπάλληλοι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: