Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

FORMULA 1: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2024 !!! [ video ]

Το επόμενο πρωτάθλημα της F1 θα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου από το Μπαχρέιν και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στο Άμπου Ντάμπι. To πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του σπορ.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε το καλεντάρι της Formula 1 για το 2024. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη FIA, το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνει 24 αγώνες, με τη σεζόν να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του σπορ.

Η FIA έχει κατηγοριοποιήσει τους αγώνες για να βελτιωθούν τα logistics και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα ταξίδια ανά την υφήλιο. Μεταφέροντας ορισμένους αγώνες όπως την Ιαπωνία τον Απρίλιο, το Αζερμπαϊτζάν τον Σεπτέμβριο και βάζοντας το Κατάρ με διαφορά μιας εβδομάδας με το Άμπου Ντάμπι, η ομοσπονδία επιθυμεί να δημιουργήσει μια καλύτερη ροή στα GP.10 things to be excited for as F1 gears up for 24 races and 6 Sprints in  2023 | Formula 1® Οι δύο μεγάλες αλλαγές, είναι πως εκτός από την καθιερωμένη διακοπή του Αυγούστου, θα υπάρχει άλλη μία απο τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης, τα Grand Prix σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, θα διεξαχθούν Σάββατο λόγω του Ραμαζανιού, ενώ Σάββατο θα γίνει και ο αγώνας Λας Βέγκας. F1 2024 dates, calendar and drivers: How race, testing schedule and  line-ups are set for next season | F1 News | Sky Sports

Η σεζόν ξεκινά στις αρχές της άνοιξης και ολοκληρώνεται 9 μήνες αργότερα, με τους οδηγούς και τις ομάδες να έχουν να καλύψουν έναν μαραθώνιο από τη Σαουδική Αραβία, έως την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2024:

πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: