Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΟΣ : ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ - ΜΑΣΤΡΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ. ΑΘΩΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 12ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ !!! [ video ]

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο σε μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του κοριτσιού από τον Κολωνό που έζησε μία φρίκη λίγο πριν και λίγο μετά την συμπλήρωση των 12 ετών. Αντίθετα, έκρινε αθώα τη μητέρα του παιδιού για τα κακουργήματα. Αναλυτικά, το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε τον Ηλία Μίχο ένοχο για βιασμό, φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα αδικήματα, ο 55χρονος κρίθηκε επίσης ένοχος για μαστροπεία με πλειοψηφία 4 προς 3, για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών με 5 προς 2, για πορνογραφία ανηλίκου επειδή κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Αθώος κρίθηκε μόνο για εμπορία ανήλικου. Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς είχε εισηγηθει την αθώωσή του για βιασμό και μαστροπεία  προτείνοντας μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπισή του. Δεν υιοθέτησαν ούτε την πρόταση της εισαγγελέως για την μητέρα, για την οποία είχε ζητήσει ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για  διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου. Σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα που απηύθυνε στους δικαστές την περασμένη Τρίτη, σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Νομική, το κακοποιημένο παιδί ζήτησε να την πιστέψουν, ζητώντας συγγνώμη που δεν μίλησε νωρίτερα.
«Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι» υπογράμμισε, ενώ απευθυνόμενη στην εισαγγελέα τόνισε: «Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: