Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : ''Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ'' !!! [ video ]

Πρεμιέρα σήμερα για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία σε δύο δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ''Παπαγεωργίου'' και το ''ΑΧΕΠΑ''. Ο....''Υπουργός Υγείας'' (λέμε τώρα) Άδωνης Γεωργιάδης επισκέφτηκε το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο ''Παπαγεωργίου''.


«Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση μιλά για τομή στην δημόσια υγεία, με τους γιατρούς να αντιδρούν καταγγέλλοντας ότι «ισοπεδώνεται ότι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια, δωρεάν Υγεία» καθώς «δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για τα πρωινά χειρουργεία». Η απόφαση της κυβέρνησης μπαίνει σε εφαρμογή ενώ δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ και το 30% των χειρουργικών τραπεζιών να παραμένουν κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού.


Την ώρα που δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών συνολικά υπολογίζονται σε 6.500 και των νοσηλευτών πάνω από 20.000.

«Οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση δεν ήρθαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ, που διογκώθηκε σε εκθετικό βαθμό κατά την διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, που σήμερα κατέρχονται σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 12.30 καλούν σε συγκέντρωση έξω από το «Παπαγεωργίου». Υπενθυμίζεται πως τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία θα κυμαίνονται από 200 έως 2.000 ευρώ. Όπου να' ναι έρχεται και το "Το καλάθι του χειρουργημένου" Μια ακόμη πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας.....

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» (φύλλο 13/3)  οι τιμές των χειρουργείων έχουν ως εξής:

  • Αποσυμπίεση καρπιαίου σωλήνα: 300€
  • Επέμβαση κύστης κόκκυγος: 300€
  • Καταρράκτης: 300 – 500€
  • Βουβωνοκοίλη: 500€
  • Σκωλικοειδεκτομή: 500€
  • Αμυγδαλεκτομή σε κακοήθες νεόπλασμα: 900€
  • Χλοκυστεκτομή: 500 – 1.200€ (ανάλογα τη βαρύτητα)
  • Αρθροπλαστική ισχύου ή γόνατος: 1.200 – 1.600€ (ανάλογα τη βαρύτητα)
  • Εξαιρετικά βαριές θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις: 2.000€
Στο ερώτημα αφού ο συγκεκριμένος πρώτος ασθενής, είχε λεφτά, για απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο, γιατί περίμενε απ’ το 2019 και δεν πήγαινε σε ιδιωτική κλινική θα το απαντήσει ο Μπουμπούκος ή μπάάά; Αυτός δεν είναι Υπουργός Υγείας....σόουμαν είναι. Δεν έχει πάτο, το έχουμε αντιληφθεί πλέον, αλλά προφανώς όχι όλοι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: