Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. ''ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ'' !!! [ video ]


Την ώρα που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, σχεδόν 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ (Γάιδαρο) επιχείρησε με κάθε τρόπο να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες σε ότι αφορά το μπάζωμα του χώρου, ενώ προκάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Κ. Καραμανλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σήμερα στην τραγωδία των Τεμπών ανέφερε χαρακτηριστικά, πως “πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια”, και θεώρησε πολύ σημαντικό ότι η δικαιοσύνη επέλεξε να αναζητήσει, δεύτερο πραγματογνώμονα. «Σέβομαι, τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη», τόνισε.

Σχετικά με τις εικασίες για «μπάζωμα» είπε: «Τι να συγκαλύψουμε. Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές, στον τόπο της τραγωδίας όπου βρέθηκα την επόμενη ημέρα. Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σορούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα». Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για ύπαρξη ξυλόλιου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι επέλεξε να απαντήσει με ερωτήσεις. 

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά».

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια» τόνισε. Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι σήμερα ασφαλής ο σιδηρόδρομος, την ώρα που συνεχώς δημοσιοποιούνται περιστατικά τα οποία αποδεικνύουν το αντίθετο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε να απαντήσει: «Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Η Σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, μέχρι που χτύπησε ο Daniel».....

Στον σιδηρόδρομο δεν λειτουργούσε τίποτα

«Σύμφωνα με το σύνολο των διαπιστώσεων με βάση το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που έχουν εκφραστεί από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος Γεραπετρίτη, είναι αποδεδειγμένο και αδιαμφισβήτητο ότι:

  • Δεν λειτουργούσε το GSMR.
  • Δεν λειτουργούσε το ETCS σε καμία εκδοχή συνεισφοράς του ήδη από τον Ιούλιο του 2019.
  • Δεν λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.
  • Δεν λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.
  • Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών (επικαλούνται το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη, σελ.17-21).
  • Σύμφωνα με την έκθεση Πραγματογνωμοσύνης σημειώνεται ότι το επίμαχο κλειδί (κλειδί 118) βρισκόταν στα 1400 μέτρα. Δηλαδή ο σταθμάρχης είχε μόνο μια απόσταση 300 μέτρων για να διαπιστώσει το σφάλμα στην κίνηση του συρμού. Με την ταχύτητά όμως που όδευε ο συρμός, καθώς κατά την έκθεση πραγματογνωμοσύνης κινούνταν τα τελευταία 22 χιλιόμετρα πριν την σύγκρουση με μέση ωριαία ταχύτητα 48,89m/s ή περίπου 176km/h, ο σταθμάρχης είχε μόλις 6 sec να διαπιστώσει την λάθος θέση του συρμού.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: