Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ....''ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥ'' ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!! [ video ]

Την ανακοίνωση για τη «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου, όταν και επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας το 1967, εξέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πενήντα επτά χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα και 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα, η εμπειρία του χθες τροφοδοτεί τις επιλογές του αύριο. Θυμόμαστε την τυραννία της δικτατορίας. Τιμούμε τους αγωνιστές της αντίστασης. Και δίνουμε συνέχεια στις κατακτήσεις της ελευθερίας και του κοινοβουλευτισμού.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υποδέχονται την φετινή επέτειο με ευθύνη, ωριμότητα και αποφασιστικότητα. Προστατεύοντας τη Δημοκρατία από τους νέους εχθρούς της, που την πολιορκούν με ψέματα και με δημαγωγία. Ξεπερνώντας τις αδυναμίες της Μεταπολίτευσης. Βηματίζοντας σταθερά στον δρόμο της Ευρώπης και της προόδου.

Στις μέρες μας, απαντάμε στο παρελθόν με έργο και αποτέλεσμα στα στοιχήματα της εποχής. Με αναχώματα στην παγκόσμια ακρίβεια. Μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. Θωράκιση της πατρίδας. Ισχυρή εθνική φωνή στο εξωτερικό. Και διαρκή προσπάθεια για μία καλύτερη καθημερινότητα στην Υγεία, στην Παιδεία και στο Κράτος μας.

''Μετά την δύσιν του ηλίου πας κυκλοφορών θα πυροβολείται άνευ προειδοποίησεως''

Το ιστορικό

Στις 21 Απριλίου 1967, και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για την 28η Μαΐου του ίδιου έτους, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεώργου Παπαδόπουλου,

με τη συμμετοχή του ταξίαρχου των τεθωρακισμένων Στέλιου Παττακού και του συνταγματάρχη Νίκου Μακαρέζου, όπως και άλλων αξιωματικών του στρατού ξηράς, κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα, το οποίο οι ίδιοι αποκαλούσαν στη συνέχεια....''επανάστασην''.

Οι πραξικοπηματίες υποστήριζαν ότι η πράξη τους ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί η αναρχία την οποία σχεδίαζαν αριστερές ομάδες. Υποστήριζαν μάλιστα ότι είχαν ατράνταχτες αποδείξεις των ισχυρισμών τους, τις οποίες όμως ποτέ δεν παρουσίασαν. Το δημοκρατικό πολίτευμα καταλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με κινήσεις στρατιωτικών μονάδων και τεθωρακισμένων στο κέντρο της Αθήνας και στη χώρα επιβλήθηκε δικτατορία για τα επόμενα επτά χρόνια.

Στις 24 Ιουλίου 1974, η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο αλλά και απώλεια στήριξης από το εξωτερικό ανάγκασε το καθεστώς της χούντας του Ιωαννίδη ο οποίος είχε ανατρέψει τον Παπαδόπουλο νωρίτερα, να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, με το Δ΄ ψήφισμα στις 8 Ιανουαρίου 1975 χαρακτήρισε την κίνηση της 21ης Απριλίου 1967 πραξικόπημα. Δηλαδή η "δημοκρατία τους" μπορεί να ''αλλάζει μορφές", ανάλογα τις συγκυρίες όπως μας ενημερώνει και η πρωθυπουργάρα μας! Μιλάμε για την πρωθυπουργάρα μιας κυβέρνησης η οποία έχει ως υπουργό Εσωτερικών, τον Μάκη Βορίδη, υπουργό Αναπτεύξεως, τον Άδωνη Γεωργιάδη και (θου Κύριε...) υπουργό Υγείας, τον Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου.

Βέβαια μιλάμε για τον πολιτικό, που το 2016, σε δηλώσεις του για την 25η Μαρτίου, είχε ισχυριστεί πως οι ήρωες του '21 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την «οικονομική προκοπή». Οι τρεις πρωταίτιοι της χούντας λοιπόν  Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος καταδικάστηκαν σε θάνατο ως στασιαστές, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια στη συνέχεια με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: