Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

''ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ'' ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ''JUMBO'' ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ !!! [ video ]

Τους κινδύνους των πυρκαγιών επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο X, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (λέμε τώρα), Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο Β. Κικίλιας αναφέρει: "Είτε από πρόθεση είτε εξ αμελείας, που δυστυχώς είναι και οι περισσότερες των περιπτώσεων όπως αυτή στην Ιεράπετρα, οι πυρκαγιές μπορεί να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.


 Ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι δεν παίζουμε με τη φωτιά. Υπάρχει τεράστια ευθύνη και η απροσεξία δεν είναι απλώς αδικαιολόγητη αλλά εγκληματική". Από την άλλη, οι πρόσφατες φωτιές, στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου δείχνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως η αντιπυρική περίοδος, που ξεκινά τον Μάιο, δεν μπορεί να ορίσει το χρονικό πλαίσιο εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης, «η ετοιμότητα είναι σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.  Ωστόσο πρόβλημα είναι η έλλειψη του μόνιμου προσωπικού γενικών καθηκόντων. Δεν έγιναν τέτοιες προσλήψεις με αποτέλεσμα να είμαστε λίγοι». Αντί να λέει τα αυτονόητα, ο υπουργός πρέπει να απαντήσει: «Αφού οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Γιατί η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαϊου;»....

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: