Οξεία ήταν επίσης η αντίδραση, σήμερα Τετάρτη, του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
«Για πρώτη φορά στην Ιστορία, προτείνεται η ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε κάτι που δεν είναι κράτος και δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αντίθετα, εδώ και 11 χρόνια αρνείται να σχηματίσει την Ένωση Σερβικών Δήμων, που είναι διεθνής του υποχρέωση, και εφαρμόζει πολιτική τρόμου κατά του σερβικού λαού και εθνοκάθαρσης. Με αυτή την απόφαση, που επιβλήθηκε από τα ισχυρά κράτη υπονομεύονται τα ίδια τα θεμέλια του Συμβουλίου της Ευρώπης και η διεθνής έννομη τάξη», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ντάτσιτς.
Μπακογιάννη και Μητσοτάκης δεν άφησαν τίποτα όρθιο από τη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας. Εγκατέλειψαν θέσεις της Ελλάδας καθαρά για προσωπικούς λόγους. Η Μπακογιάννη άδειασε τη Σερβία υπέρ του Κοσόβου σε μια προσπάθεια να παραμείνει παράγοντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τέλος η ψυχρότητα με Σερβία και Αλβανία και Β. Μακεδονία, μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της επιρροής της Τουρκίας στις δύο αυτές χώρες. Αυτή είναι η βαλκανική «διπλωματία» Μπακογιάννη και Μητσοτάκη….
Κίνηση με καταστροφικές συνέπειες ήταν η υπερψήφιση από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας της αναγνώρισης του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο κάποτε ανήκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αποσπάστηκε βίαια με τον πόλεμο του 1999 από το Σερβικό εθνικό «κορμό» όπως συνέβη το 1974 με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Γιατί από την ενέργεια αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους ως «κανονικού» κράτους από την Ευρώπη. Οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς όμοιες. Εισβολή και κατοχή τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους και εν συνεχεία ανακήρυξη του τμήματος αυτού ως ανεξάρτητου, το οποίο κατέχεται δια της στρατιωτικής ισχύος, και εν τέλει αναγνώριση του. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εισβολής στη Βόρεια Κύπρο από την Τουρκία με την απόσχιση εθνικού τμήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας από ξένες δυνάμεις, εν προκειμένω το ΝΑΤΟ. Μάλιστα στην περίπτωση της βόρειας Κύπρου υπάρχει και ένα στοιχείο επιπλέον: Η Τουρκία ήταν βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης «εγγυήτρια» δύναμη και είχε δυστυχώς την νομική δυνατότητα να εισβάλει οπότε αυτή κρίνει. Τότε έκρινε ότι απειλούνται οι Τουρκοκύπριοι, το ΝΑΤΟ όμως είχε εισβάλει εντελώς αυθαίρετα (δεν νομιμοποιήθηκε, η επιχείρηση του από τον ΟΗΕ) Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στην δυτική Θράκη. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην βόρεια Κύπρο ήταν τουρκικής καταγωγής και μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κοσόβου ήταν αλβανικής καταγωγής. Αυτό μόνο αρκούσε. Ποια θα είναι η διαφορά με την δυτική Θράκη; Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες για τον πολιτικοοικονομικό και διαλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν “διεθνείς σωτήρες”, όπως το ΝΑΤΟ η Ε.Ε. και το περιβόητο ΔΝΤ, κάτι που γνωρίζουμε πολύ καλά και στην περίπτωση της Ελλάδας. Δείτε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο… αναφέρεται στη Γιουγκοσλαβία, μια πλούσια και ειρηνική χώρα, και το πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα με τη «βοήθεια» των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με τη χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον). Η ταινία λέγεται «ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ» και είναι με Ελληνικούς υπότιτλους.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου