Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ : ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ !!!

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, που αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν αρχίσει και αποδίδουν». Ο Κ. Σκρέκας, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες». Επισήμανε δε ότι, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός που το επεσήμανε, ζητώντας μια συνολική Ευρωπαϊκή απάντηση». Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε, ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται». Εξάλλου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αμφισβητήσει και την ίδια την πραγματικότητα, λέγοντας ότι η «η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνιστής στην ακρίβεια, άσχετα αν ο πολίτης αισθάνεται ότι υπάρχει ακρίβεια».

Καμία ντροπή, καμία αξιοπρέπεια απέναντι στους αδύναμους, στους χαμηλόμισθους και σε αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Όλες οι έρευνες ανεξάρτητων φορέων, όλες οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά ο Κώστας Σκρέκας προσπαθεί με κάθε τρόπο, «μαγειρεύοντας» τα νούμερα, να μας πείσει ότι αυτό που βιώνουμε είναι κάτι άλλο. Μοιάζει με ακρίβεια, αλλά δεν είναι.
Αυτά, όχι, ούτε επί Χούντας δεν το σκέφτηκαν…Έχουμε τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία και τις πιο υψηλές τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και βγαίνει και μιλάει; Κανονικά θα έπρεπε να είναι κλεισμένος στο μπάνιο του και να ντρέπεται να βγει, όχι να μας λέει κάθε μέρα τι καλή εφαρμογή είναι ο e-katanalotis, που τις προάλλες είχαν να ενημερώσουν τις τιμές δέκα μέρες......

Δεν υπάρχουν σχόλια: