Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

YAVAS - YAVAS. ΜΕ ΝΟΤΑΜ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2024 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! [ video ]

Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και να εκδίδει ΝΑVTEX και NOTAM δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για ασκήσεις μέχρι το τέλος του 2024 ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο απόγειο της «μυστικής προσωπικής διπλωματίας» που ασκεί, ερήμην του Ελληνικού λαού και των λοιπών πολιτικών αρχηγών διαπραγματεύεται Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, με τρεις διαδοχικές ΝΟΤΑΜ, «δεσμεύει» αντίστοιχες περιοχές, βορείως της Λήμνου, ανατολικά της Σκύρου και νοτίως της Ικαρίας, για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 15 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταδικάσει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η Συμμαχία θα τηρήσει ουδέτερη στάση. «Υπάρχουν....''κάποιες διαφωνίες'' και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων. Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τις δύο χώρες «να τα βρουν».
Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε τοποθετηθεί ως «Πόντιος Πιλάτος» και την άνοιξη του 2018, όταν η Τουρκία είχε ξεκινήσει να εντείνει τις προκλήσεις της απέναντι στην Ελλάδα, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της στο Αιγαίο.
Για ακόμα μία φορά οι ''κορόνες'' της κυβέρνησης ότι θα καταγγείλει την Τουρκική επιθετικότητα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και ότι θα ζητήσει την καταδίκη της για παραβίαση του ''διεθνούς δικαίου'' αποδείχτηκαν αστείες.
Οι προκλήσεις αυτές δεν είναι άγνωστες σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που παζαρεύουν με την Τουρκία την παραμονή της στην Ευρωατλαντική συμμαχία και την απομάκρυνσή της από τη Ρωσική επιρροή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: