Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΕΝΑΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ 8.65μ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !!! [ video ]

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην πέμπτη του προσπάθεια ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έκανε ένα μυθικό άλμα στα 8,65 μέτρα, πραγματοποιώντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και κάνοντας ρεκόρ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Είναι η 3η συνεχόμενη φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ κατέρριψε και το ατομικό του ρεκόρ στα 8.60. Στο πρώτο του άλμα ο Τεντόγλου εκτοξεύθηκε στα 8 μέτρα και 42 εκατοστά.

 Η δεύτερη προσπάθεια του ήταν άκυρη, ενώ στο τρίτο του άλμα ο βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή του, κάνοντας άλμα στα 8 μέτρα και 49 εκατοστά. Στο τέταρτο άλμα του έκανε 8,45 μ., αλλά στο πέμπτο ''άγγιξε'' το πανελλήνιο ρεκόρ ''πετώντας'' στα 8,65. Απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου - Miltos Tentoglou αλλά απίστευτη και αυτή η μεγάλη κυρία του στίβου με ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα σε ύψος 2.09cm που ακόμα δεν έχει καταρηφθει.

Ο λόγος για την τεράστια ΣΤΕΦΚΑ ΚΟΣΤΑΝΤΙΝΟΒΑ που έσπευσε να τον συγχαρεί και να τον αποθεώσει. Ψιλά γράμματα για τον εκφωνητή της ΕΤ που ούτε καν την ανάφερε ή καλύτερα αν την αναγνώρισε ! ''Αλλεργικός'' στην ήττα, αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή για το μέταλλο και τη νοοτροπία νικητή που χαρακτηρίζει τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος όχι μόνο έσπασε τρεις φορές την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά έκανε ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων. Συνηθίζει δε να λέει.... "Δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος;".... Ο Μίλτος ήρθε για να μείνει. Για να γράψει την δική του ιστορία και με τις επιδόσεις του και με την προσωπικότητα του. Σε πολύ νεαρή ηλικία έχει κατακτήσει τόσα πολλά, που νομίζω θα ξεπεράσει οποιονδήποτε άλλο Έλληνα αθλητή του στίβου. Πόσο μπροστά το παλικάρι ρε παιδιά..…

Δεν υπάρχουν σχόλια: