Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΚΑ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ !!! [ video ]

Αφού η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνειδητά εξαπάτησαν τον λαό, προεξοφλώντας πριν λίγο καιρό ''ΔΗΘΕΝ'' τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την ''εξομάλυνση'' της αγοράς, τώρα, μπροστά στη ''νέα εκτίναξη'', δίνουν υποσχέσεις για μέτρα που… ΘΑ ανακοινωθούν. Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά είναι η πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της ''απελευθέρωσης'' και των χρηματιστηρίων Ενέργειας, καθώς και της λεγόμενης ''πράσινης μετάβασης'', την οποία υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, στη βάση των Οδηγιών της ΕΕ. Είναι η χρεοκοπία του αφηγήματος των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της διευρυμένης Ευρωενωσιακής αγοράς θα έριχνε τις τιμές. Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με την πολιτική που έχει μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν, έχει ''θάψει'' τις φθηνές εγχώριες πηγές ηλεκτροπαραγωγής προς όφελος της άναρχης επέκτασης των ΑΠΕ και του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου, οδηγώντας μέχρι και στον ''τραγέλαφο'' των αυξήσεων στην τιμή της χονδρικής, επειδή οι ιδιώτες παραγωγοί εξάγουν το πλεόνασμα Ενέργειας σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ολόκληρα χωριά, όπως η Καλαμιά και το Ξυνό Νερό στη Δυτική Μακεδονία, οδηγούνται σε εγκατάλειψη καθώς περικυκλώνονται από εκατοντάδες στρέμματα «γυάλινης ερήμου», δηλαδή από τα φωτοβολταϊκά.

Όσον αφορά τώρα τις ανεμογεννήτριες, θεωρείται πως είναι η βασική αιτία των πλημμυρών, αφού για τη δημιουργία τους αποψιλώνονται τα βουνά. Ειδικότερα, κάτω από κάθε ανεμογεννήτρια υπάρχει μία βάση από μπετόν 500 τετραγωνικών μέτρων στις μικρότερες και 1.000 τ.μ. στις μεγαλύτερες. Δίπλα από αυτές τις βάσεις ισοπεδώνεται μία μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία τεράστια λεωφόρος, μεγαλύτερη σε πλάτος από μία εθνική οδό, η οποία συγκεντρώνει υπερβολικές ποσότητες νερού. Ενώ λοιπόν παλαιότερα τα νερά οδηγούνταν στις υπάρχουσες νεροσυρμές, σήμερα παίρνουν μία άλλη κατεύθυνση πλημμυρίζοντας πολλές περιοχές. Αυτά είναι τα χάλια της λεγόμενης ''πράσινης ανάπτυξης'', η οποία υποτίθεται ότι είναι και… ''οικολογική''. Προκαλεί εντύπωση ότι κανείς δεν αναφέρεται στην καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον τα φωτοβολταϊκά πάρκα και τα αιολικά πάρκα.

Το νέο φαινόμενο της ραγδαίας επέκτασης των ΑΠΕ φαίνεται να έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην αγροτική ανάπτυξη. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, που ιδιωτικά συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι γεωργική γη και βοσκοτόπια χιλιάδων στρεμμάτων για να κατασκευαστούν έργα ΑΠΕ. Μέρος της γης αυτής κατέχει και το ίδιο το ΥΠ.Α.Α.Τ. και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι. Πρόκειται για κοινόχρηστες εκτάσεις. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ακόμα και ο νόμος της πυροπροστασίας αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: Να προκαλέσουν δυσβάσταχτο κόστος τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην ύπαιθρο ώστε να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και στις θέσεις τους να δημιουργηθούν νέα… ''πράσινα πάρκα''.....

Ήταν ο τόπος μου βράχος και
χώματα ήλιος και μαύρο
κρασί. Όργωνα θέριζα και με
τον Όμηρο σε τραγουδούσα,
Ήταν ο τόπος μου σαν το χαμόγελο,
όνειρο καθημερνό.Κάποιος τον
πούλησε, κάποιος τον ρήμαξε
σαν δανεισμένη πραμάτεια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: