Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙ....''ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ'' !!! [ video ]

Κανονικά οι ιδιώτες γιατροί θα έπρεπε να πάνε από μόνοι τους να συνδράμουν στα νοσοκομεία και μάλιστα αμισθί, είπε εν ολίγοις ο Άδωνης Γεωργιάδης, λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό ότι πλέον θα κόβεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και η πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών που θα αρνηθούν να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ.
Και επειδή ακριβώς θίγεται η κανονικότητα, επειδή πρέπει να ξέρουμε τι είναι και τι όχι κανονικό ή θα έπρεπε να είναι κανονικό, ας καταθέσουμε μερικές ερωτησούλες στον υπουργό Υγείας (λέμε τώρα).
Θα έπρεπε, κανονικά, να ενισχυθούν σοβαρά, με μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών και όχι με «πασαλείμματα» οι δημόσιες δομές Υγείας; Θα έπρεπε, κανονικά, οι υποδομές των νοσοκομείων να ήταν καλύτερες και να μην θυμίζουν αντίστοιχες χωρών της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής; Θα έπρεπε, κανονικά, να δοθούν περαιτέρω ουσιαστικά κίνητρα για τη στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές; Θα έπρεπε, κανονικά, τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα; Θα έπρεπε, κανονικά, η εικόνα των νοσοκομείων να είναι καλύτερη; Θα έπρεπε, κανονικά, να υπάρχει επαρκές υγειονομικό υλικό στις δημόσιες δομές Υγείας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς; Θα έπρεπε, κανονικά, να έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ; Θα έπρεπε, κανονικά, να μην υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης; Όταν λοιπόν γίνουν όλα αυτά και πολλά - πολλά άλλα, τότε, ναι, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κανονικότητα και όχι για δυστοπία. Μέχρι τότε, όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι κανονικό σε αυτή τη χώρα. Άντε, που θα μας κάνετε μαθήματα περί κανονικότητας και ηθικής.
Για να μην πιάσω την κανονικότητα στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην ασφάλεια, στο κοινωνικό κράτος, στην οικονομία, στα εργασιακά δικαιώματα, στην προστασία των καταναλωτών, στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων και των συνομιλιών, στην ελευθερία του Τύπου.
Θέλεις όντως να μιλήσουμε για κανονικότητα;
Δεν θες, πίστεψέ με…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: