Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Η ΕΛΛΑΔΑ 2.0 ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ !!! [ video ]

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Η κύρια εστία εντοπίζεται στον δρόμο προς Καπανδρίτι, και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η φωτιά “πέρασε” στο πεντελικό όρος, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 για εκκένωση και ετοιμότητα. Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας, αλλά και ο οικισμός Ανατολή στον Μαραθώνα. Μεγάλη καταστροφή και αγωνία για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής και όχι μόνο, με τον κρατικό μηχανισμό να δείχνει για άλλη μία φορά την αδυναμία του ν’ αντιμετωπίσει τη μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, παρότι ήταν γνωστό, εδώ και μέρες, πως οι καιρικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες. Οι ελλείψεις στην πυροσβεστική υπηρεσία, σε προσωπικό και εξοπλισμό, η έλλειψη υποδομών, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών, είναι μερικές από τις παραμέτρους της εμπρηστικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κινείται στη λογική του κόστους – οφέλους.
Παρά την επανάληψη των φαινομένων κάθε καλοκαίρι, οι κυβερνώντες αρνούνται να πάρουν προληπτικά μέτρα για την προστασία της ζωής των κατοίκων, γιατί κοστίζουν και αφήνουν στο έλεος των φυσικών καταστροφών, τον λαό και τους εργαζόμενους ενώ για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, επικαλούνται για άλλη μία φορά, το βολικό πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής.....
                                                                                                                                                        Μήνυμα του 112 για τον οικισμό Ανατολή: Απομακρυνθείτε προς Νέα Μάκρη (06:20)

Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων στην Ανθούσα (05:45)

Εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας (05:40)

Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας (05:13)

Εκκένωση σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη – Ήχησε το 112 στις 05:10

Προειδοποίηση από το 112 για ετοιμότητα σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία (04:52)

Δεν υπάρχουν σχόλια: