Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

RALLY ACROPOLIS 2024 : ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΧΑΡΤΕΣ !!! [ video ]

Η ώρα που στην χώρα μας χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού έφτασε για ακόμα μια χρονιά, με το EKO Rally Acropolis να έρχεται για να σαρώσει τα πάντα το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου, την ώρα που η μάχη για τον τίτλο στο WRC βρίσκεται στο απόγειό της!

Έχει γίνει πλέον συνήθεια από το 2021 και μετά: από την επιστροφή του Rally των Θεών στο καλεντάρι του WRC, η χώρα μας στρέφει τα βλέμματα πάνω της στις αρχές του Σεπτεμβρίου, διοργανώνοντας ένα απαιτητικό event για τα πληρώματα και τις ομάδες, με απίστευτο, ωστόσο φυσικό κάλλος και πολύ θετικές εντυπώσεις στη FIA.

Για ακόμα μια χρονιά, και την τελευταία απ’ ό,τι φαίνεται στο τωρινό του slot (μετακινείται στον παραδοσιακό Ιούνιο από το 2025), τα ορεινά της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Κορινθίας φιλοξενούν τα “άγρια άλογα” της Rally1 κατηγορίας, καθώς και όλες τις άλλες κατηγορίες αλλά και πολλές τοπικές συμμετοχές.

Πρόγραμμα και χάρτες

Για ακόμα μια σεζόν, το Rally απαρτίζεται από 15 συνολικά ειδικές, με μια εξ’ αυτών να είναι υπερειδική.

Αρχικά, το ζέσταμα ξεκινά από την Πέμπτη, με το shakedown στην ειδική Λυγαριά, λίγο έξω από τη Λαμία, όπου και θα χτυπά και φέτος η καρδιά του Rally.

Μάλιστα, φέτος η εκκίνηση του event δε θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αλλά στην Έκθεση της Λαμίας.

Με κάθε επισημότητα, η δράση ξεκινά την Παρασκευή με διπλά περάσματα στις ειδικές Άνω Παύλιανη, Δάφνη και Ταρζάν.

Πρώτη ειδική της ημέρας, στις 07:58 η Άνω Παύλιανη, σε μια διαδρομή που συνδυάζει την περσινή ειδική της Παύλιανης αλλά και νέα μονοπάτια.

Η Δάφνη, θυμίζει εν πολλοίς την ειδική του Πύργου από την περίοδο 2021/2022, ενώ η Ταρζάν μένει απαράλλαχτη, στη βάση του “συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει”.

Το Σάββατο βρίσκει τα πληρώματα να “κατηφορίζουν” προς τα νότια. Μονή ειδική Ρεγκίνι στις 08:16, ενώ ακολουθεί επίσης μονή ειδική στη Θήβα και το πρώτο πέρασμα στην ειδική Άγιοι Θεόδωροι.

Μετά από πέρασμα στο γνώριμο Λουτράκι (θα έχει και tyre fitting zone το μεσημέρι) αλλά και τη δεύτερη Άγιοι Θεόδωροι, τα πληρώματα και τους θεατές περιμένει το “κερασάκι στην τούρτα” του φετινού Acropolis: η υπερειδική στα ΣΕΑ Μαλακάσας “Σείριος”.

Σε μια διαδρομή που συνδυάζει τεχνικά περάσματα μέσα από το parking των ΣΕΑ, αλλά και χιλιόμετρα πάνω στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στόχος των διοργανωτών είναι να ξεχωρίσουν για ακόμα μια χρονιά, έχοντας περάσει πρώτα από Σύνταγμα, ΟΑΚΑ και Πλατεία Νερού.

Τέλος, η Κυριακή κλείνει με τρεις ειδικές: μονό πέρασμα από την ειδική Οινοχώρι που είναι εντελώς νέα στις ομάδες, ενώ ακολουθεί διπλή δοκιμασία στο πασίγνωστο Ελευθεροχώρι. Το δεύτερο, μάλιστα, πέρασμα θα είναι και η Power Stage του event.

Μετά τη δράση στις ειδικές, ακολουθεί η καθιερωμένη τελετή απονομής στην Έκθεση της Λαμίας.

Κλείνοντας, και με την προσμονή για ένα απροβλημάτιστο και γεμάτο όμορφες στιγμές και εικόνες για όλους μας, Acropolis, η μάχη για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally περνά δυναμικά από τη χώρα μας, η οποία έχει όλα τα φώτα να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή με τη μοναδική της φύση και δυσκολία.

Ποιος θα ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου το μεσημέρι της Κυριακής και ποιος θα φύγει κερδισμένος απ’ τη Λαμία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: