Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ : ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ !!! [ video ]

Έτοιμες να περάσουν την «κόκκινη γραμμή» εμφανίζονται οι ΗΠΑ και η Βρετανία, καθώς σήμερα Παρασκευή 13/9 αναμένεται να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, για να συζητήσουν τα σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας με πυραύλους που προμηθεύει η Δύση. Ξεκάθαρος είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς σήμερα δήλωσε ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε Ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη Ρωσική προεδρία. Πύραυλοι JAASM και Storm Shadow είναι τα όπλα για τα οποία ΗΠΑ και Βρετανία σκέφτονται να δώσουν το πράσινο φως για να τα χρησιμοποιήσει η Ουκρανία, για πλήγματα βαθιά στο Ρωσικό έδαφος. «Μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει αποστολές πτήσης σε αυτά τα συστήματα πυραύλων.
Αυτό είναι δυνατό μόνο χρησιμοποιώντας
δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δεν διαθέτει άρα εμπλέκονται άμεσα σε σύγκρουση ή όχι», τόνισε ο Putin.
Αυτή η κίνηση όμως σήμερα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα έχει περάσει την «κόκκινη γραμμή» και πλέον οι Ρωσικές αντιδράσεις θα είναι κατά όποιου βοήθησε το Κίεβο με ότι αυτό σημαίνει για την παγκόσμια ασφάλεια. Εξάλλου ο  αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας μίλησε σήμερα σε συνέδριο για την ασφάλεια στην Κίνα, όπου χρησιμοποίησε παρόμοια ρητορική με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την επέκταση του πολέμου.

Ο Αλεξάντερ Φομίν τόνισε: «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τον βίαιο εξαναγκασμό της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις φόρμουλες του Κιέβου, οι χώρες του ΝΑΤΟ καταστρώνουν σχέδια για την αποστολή των στρατευμάτων τους στην Ουκρανία» είπε ο Αλεξάντερ Φομίν στη διάσκεψη στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει σχετικά το Sky News. Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας είχε επανεφεύρει τον σύγχρονο πόλεμο και έδειξε ότι τα Ρωσικά όπλα ήταν ικανά να νικήσουν τα δυτικά......

Δεν υπάρχουν σχόλια: