Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

''ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ''.....!!! [ video ]

Πρόκληση στον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει άμεσα κάλπες για εκλογή προέδρου απηύθυνε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης.

«Πήγαινε σε εκλογές γιατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα» φέρεται να του είπε. Λίγο νωρίτερα, οι Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαροπουλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης έχουν καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει σε εσωκομματικές εκλογές, ώστε να μην περάσει το κόμμα το …βασανιστήριο μιας ενδεχόμενης πρότασης μομφής και μιας επίπονης ψηφοφορίας. Αντίθετος σε νέα προεδρική εκλογή τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν βλέπει με θετικό μάτι ενδεχόμενη μομφή. Όπως έλεγε σε συνομιλητές του, θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη. Αναμένεται η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί για τρίτη φορά ο Χρήστος Σπίρτζης να δώσει εξηγήσεις. Η απόφαση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί ως εισήγηση στην ΚΕ. Η διαγραφή ή όχι του πρώην υπουργού αποτελεί ''αιτία πολέμου'' για τους «87».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η πρώτη δημόσια παρέμβαση του Ευρωβουλευτή και πρώτου στη σταυροδοσία των Ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη ο οποίος σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει. «Δεν πάει άλλο. Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες αρκεί να το σέβονται. Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται. Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης την κυρία ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με την δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη». Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε και τη μετονομασία του κόμματος σε «Συνασπισμό της Σύγχρονης Αριστεράς». Εισηγείθηκε δηλαδή την απαλοιφή των όρων «Ριζοσπαστική» και «Προοδευτική Συμμαχία», κάτι που απηχεί και την πρόθεση της νέας ηγεσίας να κόψει τους δεσμούς με το παρελθόν, τραβώντας μία διαχωριστική γραμμή με την εποχή του Αλέξη Τσίπρα. Με λίγα λόγια συνεχίζεται ο εκφυλιστικός τραγέλαφος στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κάπου ανάμεσα σε διαγραφές, επαναφορές, αλληλοκαρφώματα και ομαδοποιήσεις διαφόρων αριθμητικών συνθέσεων, το θέμα της ηγεσίας να τίθεται σε καθημερινή βάση....


Δεν υπάρχουν σχόλια: