Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΗΛΙΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ !!! [ video ]


Η Άννα Μαρία, σύζυγος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, θα παραθέσει πριβέ δείπνο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο  για να καλωσορίσει  250 υψηλούς καλεσμένους που θα καταφτάσουν την παραμονή του γάμου της μικρότερης κόρης της Θεοδώρας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την επομένη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπως λένε οι πληροφορίες μας και διαβάζουμε στο διαδίκτυο.
Δεν ήταν απλώς πρωτότυπα, τελικά, μα και προφητικά τα συνθήματα που είχαν ακουστεί από τους εργαζόμενους στα μουσεία και το Υπουργείο Πολιτισμού πως θα γίνονται «γάμοι και κηδείες στο Βυζαντινό». Και τι γάμοι! Βασιλικοί!
Με μια προκλητική απόφαση της διορισμένης από την υπουργό Λίνα Μενδώνη γενικής διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ), Αικατερίνης Δελλαπόρτα, το εμβληματικό μουσείο παραχωρείται στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για να πραγματοποιήσει ένα γαμήλιο ιδιωτικό δείπνο!                            Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο έκδοσης 17/9/2024 και τίτλο «Έγκριση παραχώρησης χώρων του ΒΧΜ για τη διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης», φανερώνει και την ταχύτητα με τον οποία υλοποιήθηκε το σχετικό αίτημα, που υπεβλήθη μόλις ένδεκα ημέρες νωρίτερα, στις 6 Σεπτεμβρίου. Το θέμα εισήχθη στο ΔΣ του ΒΧΜ και εγκρίθηκε στην συνεδρίασή του της 12ης Σεπτεμβρίου.
Η πραγματική πρόκληση, ωστόσο, είναι πως στο περί ου ο λόγος έγγραφο το πρόσωπο στο οποίο παραχωρείται το μουσείο αναφέρεται ως «Hendes Majestaet Dronning» Anne-Marie, δηλαδή, στην «Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα» Anne-Marie.
Η κουτοπονηριά του αμετάφραστου από τα δανικά τίτλο στο έγγραφο του ΒΧΜ δεν κρύβει, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσε η Αικ. Δελλαπόρτα, την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως σε ένα έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που φέρει φαρδιά πλατιά το εθνόσημο, η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποκαλείται με έναν τίτλο, ανύπαρκτο μεν στην σημερινή Ελληνική πολιτειακή πραγματικότητα, προβληματικό δε ως προς τα πολιτειακά ζητήματα που ανοίγει. Στο έγγραφο του Βυζαντινού Μουσείου αναφέρεται πως η ιδιωτική εκδήλωση είναι ένα δείπνο 250 ατόμων με ζωντανή μουσική, χωρίς άλλα στοιχεία. Όπως, όμως, προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Βραδυνή δεν πρόκειται περί ενός απλού δείπνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πληροφορίες του προσωπικού φίλου και συγγραφέα της τέως βασιλικής οικογένειας Ανδρέα Μέγγου, πρόκειται για το δείπνο καλωσορίσματος των καλεσμένων του γάμου της μικρότερης κόρης του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, Θεοδώρας, και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του γάμου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα εννοούσαν όταν μιλούσαν για «ευελιξία» η Λίνα Μενδώνη και οι λοιποί θιασώτες της μετατροπής των Κρατικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ. Αυτό το μοντέλο είναι που υπηρετούν και τα ανδρείκελα που διορίστηκαν για να τα διοικούν. Άξιος ο μισθός τους..... 

 
kosmodromio

Δεν υπάρχουν σχόλια: