Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ Ο ''ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'' ΚΑΙ ΤΟ....''ALLOU FUN PARK'' !!! [ video ]

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» είναι το όνομα που προτείνει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης στην επιτροπή Καταστατικού που συνεδριάζει αυτή την ώρα.
To νέο όνομα που προτείνει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται υπό την προεδρία του τίθεται σε διαβούλευση. Επίσης, προτείνει ριζικές αλλαγές όπως την κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας και των Νομαρχιακών Επιτροπών. Επιπλέον, στην εισήγηση του περιλαμβάνονται και μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως: Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα, Το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή προτείνει να είναι μάξιμουμ τρεις θητείες και μετά ο εκάστοτε βουλευτής, αν θέλει να επανεκλεγεί θα αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

Άλλη πρόταση είναι η μείωση του αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (201), η οποία μετονομάζεται σε Εθνικό Συμβούλιο και θα συμμετέχουν βουλευτές και ευρωβουλευτές ex officio. Στελέχη της κίνησης των «87», όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές. Ο Γ. Βασιλειάδης είπε ότι εάν εγκριθεί το σχέδιο Κασσελάκη, τότε ο ίδιος δεν θα ενδιαφερθεί να συμμετάσχει στα όργανα, καθώς θα πρόκειται για ένα κόμμα ΙΧ – «Κασσελάκη και φίλοι», όπως ανέφερε. Την αντίθεση τους εξέφρασαν και άλλα στελέχη, που δεν ανήκουν οργανωτικά στην ομάδα των «87», αλλά κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος:
«Προφανώς χρειάζεται αυτή τη στιγμή όχι απλά να σταματήσει αυτή η ρευστοποίηση, αλλά χρειάζεται να ισχυροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό το λόγο και έχω θέσει το ζήτημα ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τα όργανα και τη βάση του κόμματος». Να προσφύγει στη βάση είναι «η πιο σωστή και υπεύθυνη στάση από πλευράς του προέδρου», είπε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Η Όλγα Γεροβασίλη, απέδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη την κύρια ευθύνη για την κρίση και εσωστρέφεια στην οποία τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι έχει επιλέξει τον δρόμο για ένα «μικρό και προσωποπαγές» κόμμα
». Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι αυτό που θα ήθελε να είναι αλλά δεν θέλει κιόλας.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, απηχεί πρωτίστως την μάχη των μηχανισμών, την ευτέλεια των κινήτρων και την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλείται να απαντήσει αν θα είναι με τον Άρη Βελουχιώτη, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ή αν θα είναι από τον πλανήτη Άρη. Οφείλει να απαντήσει αν θα εκφράσει τον κόσμο που αγωνιά, αν θα καταφέρει να ανακόψει την Μητσοτακική πορεία προς την καταστροφή και αν αντιμετωπίζοντας όλα αυτά, θα συμβάλει ταυτόχρονα στον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει σε όλη την υφήλιο για το πώς μπορεί να είναι το μέλλον.
Ο κόσμος έχει φρίξει από όσα του συμβαίνουν αλλά και από την μπουρδολογία όσων υπόσχονται πως θα φροντίσουν να του συμβούν άλλα. Δυστυχώς όμως, αυτού του τύπου οι «αρχηγοί» δεν ακούν ανθρώπους. Ακούν μόνο κομματανθρώπους. Και οι περισσότεροι κομματάνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν μικροί, πεινασμένοι, εξουσιομανείς, εγωπαθείς, εκδικητικοί, «γουρούνια» με την Οργουελική έννοια του όρου. Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήττα για την Αριστερά. Σίγουρα σου πρόσφερε «το ωραίο ταξίδι», που λέει κι ο Καβάφης, σε μία στιγμή που το είχες ανάγκη. Αλλά ως προορισμός δεν ήταν η Ιθάκη. Μάλλον ήταν το ''Allou Fun Park''.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: