Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!! [ video ]

Τι κι αν είμαστε στο 2024, ένα σχολείο στην Αττική φαίνεται ότι θέλει να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να επαναφέρει τη σχολική στολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ετοιμάζει ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα υιοθετηθεί η σχολική στολή. Το αίτημα που ξεκίνησε από πέρυσι, φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος και θα τεθεί σε ψήφισμα τις επόμενες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα όλοι οι γονείς του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έλαβαν αυτό το χαρτί, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν φυσικά συμφωνούν με την απόκτηση σχολικής στολής.
Ο στόχος, σύμφωνα με τους υποστηρικτές, είναι διττός: αφενός να αποφευχθεί η επίδειξη ακριβών ρούχων που προκαλεί κοινωνικές ανισότητες και αφετέρου να αντιμετωπιστεί το «προκλητικό ντύσιμο» ορισμένων μαθητριών. Οι γονείς που υποστηρίζουν την πρόταση εξηγούν ότι το μέτρο αποσκοπεί στην εκμηδένιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβά ρούχα νιώθουν μειονεκτικά σε σχέση με άλλους συμμαθητές τους, και η σχολική ενδυμασία θα μπορούσε να εξισώσει το επίπεδο ντυσίματος. Επιπλέον, κάποιοι γονείς αναφέρουν ότι το μέτρο επιδιώκει να αντιμετωπίσει το ακατάλληλο ντύσιμο ορισμένων μαθητριών της ΣΤ' δημοτικού, το οποίο θεωρείται υπερβολικά προκλητικό για το σχολικό περιβάλλον. Η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από τον 1982, ωστόσο ΔΕΝ υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την χρήση μιας σχολικής ενδυμασίας εφόσον αυτή είναι προαιρετική και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται στους μαθητές να τη φορέσουν. Σύμφωνα με τους γονείς, η πρόταση του συλλόγου είναι προαιρετική και ο κάθε γονιός μπορεί να φορέσει στο παιδί του ότι θέλει. «Δεν είναι υποχρεωτικό. Το είπε από την αρχή ο διευθυντής ότι δεν είναι υποχρεωτικό». Για την ώρα το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς ακόμη μελετάται πόσοι γονείς είναι σύμφωνοι. Αν συμφωνήσουν αρκετοί τότε θα προχωρήσουν με την παραγγελία των ρούχων.

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ !!!


Πρώτα εντοπίζεις το πρόβλημα, στη συνέχεια το λύνεις και τέλος φροντίζεις να μην επαναληφθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα εντοπίζεται στους ανηλίκους, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, αυτή που για κάποιο περίεργο λόγο έχει πάρει τον κακό το δρόμο. Όμως μην ανησυχείτε φίλοι, γονείς και παιδιά, υπάρχει λύση. Θα βρεθούμε ξανά σε μονοπάτια φωτεινά και σίγουρα πιο όμορφα. Και η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού το ξέρει. Η παραβατικότητα των ανηλίκων και η έξαρση της βίας μεταξύ των παιδιών, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση της 14χρονης στη Γλυφάδα, οφείλεται στην απομάκρυνση των παιδιών από το ιερό. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι είναι σημαντική η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ενώ στη συνέχεια έριξε την ατάκα σαν σταυρό στη θάλασσα, παρουσιάζοντας ως βασική αιτία του φαινομένου την απομάκρυνση των παιδιών από τη θρησκεία, άρα και την εκκλησία. «Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας» είπε η βουλεύτρια και όχι, δεν σταμάτησε εκεί. «Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μη συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;». Το ίδιο αναρωτιόμαστε και εμείς. Από κοντά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, κάνοντας ταξίδια πίσω στο χρόνο και στη δεκαετία του '50, ανασύροντας παραδοσιακές και κυρίως ''δοκιμασμένες συνταγές '' διαπαιδαγώγησης, να συμπληρώνει....''Αν ο δάσκαλος του έδινε ένα χαστούκι, ο πατέρας μου συμπλήρωνε άλλα δέκα γιατί μου έλεγε ''για να σε δείρει ο δάσκαλος κάτι κακό έκανες''…. Και μπορεί τα σχολεία να είναι υποστελεχωμένα, χωρίς επάρκεια σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, η κοινωνιολογία να μην θεωρείται απαραίτητο μάθημα. Οι δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν οικογένειες και παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μην επαρκούν, για την βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης όμως, ένα κατηχητικό θα έλυνε το πρόβλημα. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, όλοι μαζί, οικογενειακά, στην εκκλησία της περιοχής για να ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι θα καταπολεμήσουμε την ανήλικη βία και θα απομακρύνουμε τα παιδιά μας από το TikTok και την τραπ μουσική. Ο Θεός να την κάνει μουσική.

«Και οι γονείς; Πού είναι οι γονείς;», «αυτά τα παιδιά γονείς δεν έχουν να τα μαζέψουν;»… Κάτι τέτοια ακούγονται όλη τη βδομάδα στα τηλεπαράθυρα, από κάθε λογής «ειδικούς» που κουνάνε το δάκτυλο, μοιρολογάνε για τη «νεανική παραβατικότητα» και κραυγάζουν για περισσότερη καταστολή. Κρύβουν κάτω από το χαλί τις κοινωνικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους και πετάνε το μπαλάκι στην οικογενειακή ευθύνη.

Αυτοί λοιπόν που ψάχνουν τους …γονείς, ας πάνε να τους βρουν στα 13ωρα της δουλειάς, στα 6ήμερα και τις ατέλειωτες υπερωρίες… Ας τους ψάξουν στα διπλά και τριπλά μεροκάματα, αυτά που οι ίδιοι ονόμασαν «δικαίωμα στη 2η δουλειά». Αυτά που τσακίζουν κορμιά για να βγει ο μήνας, τα νοίκια, οι λογαριασμοί και τα φροντιστήρια.

Ας τους ψάξουν τα βράδια που επιστρέφουν «ζωντανοί νεκροί» από μια ακόμα μέρα εξόντωσης, και ύστερα από ένα καλοκαίρι όπου οι περισσότεροι δεν πήγαν ούτε μια μέρα διακοπές για να πάρουν ανάσα.

Ε… όταν τους βρουν οι «κουνοδαχτυλάκηδες», ας τους ρωτήσουν αν είχαν κάνα τεταρτάκι μέσα στη μέρα για να πουν μια κουβέντα με τα παιδιά τους. Ας τους ρωτήσουν από πότε έχουν να βρεθούν όλοι μαζί, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, να μην είναι με την ψυχή στο στόμα.

Γιατί, πάει πολύ αυτοί που στραγγαλίζουν κάθε ικμάδα της νεολαίας και πνίγουν στην ανασφάλεια τα νέα ζευγάρια, αυτοί που φέρνουν παντού το μπούχτισμα, που διαφημίζουν τα πρότυπα του ανταγωνισμού και το «ο θάνατός σου η ζωή μου», αυτοί που προάγουν τα πολιτιστικά και αξιακά σκουπίδια ενός συστήματος που σαπίζει, να …αγανακτούν για τη βία.......

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά του νόμου 4000, της ποδιάς, του παιδονόμου, το κούρεμα με την ψιλή και την διαπόμπευση των μαθητών γύρω από τα σχολεία και των καφέ της περιοχής ερευνώνται και δεν είναι στις προθέσεις μας να σας γελάσουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: