Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

WASHINGTON POST : ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΡΥΘΜΟ....''ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ'' !!! [ video ]

Η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk έχει επιδεινώσει το πρόβλημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αριθμητικά στο μέτωπο, τόνισε η Washington Post, επικαλούμενη, ανώτερο συνεργάτη στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής.
«Η επιχείρηση στην περιοχή Kursk πιθανότατα οδήγησε στην εξάντληση του Ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και επιδείνωσε το πρόβλημα με την έλλειψη ανθρώπων, που ήταν ήδη μια από τις κύριες δυσκολίες του Ουκρανικού στρατού».

Η Ουκρανική περιπέτεια στην περιοχή του Kursk δεν έχει ακόμη δικαιολογηθεί και οδηγεί σε απώλειες στην περιοχή του Donetsk. To Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από....

19.250 στρατιωτικούς,
135 άρματα μάχης,
65 οχήματα μάχης πεζικού,
98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
859 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων = 1.157
569 αυτοκίνητα,
155 πυροβόλα,
33 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων κ.α.
Οι Ρωσικές δυνάμεις στο Donbass προχωρούν «με πρωτοφανή ρυθμό σαν να είναι αόρατοι» από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε στην Washington Post ο Pasi Paroinen, αναλυτής της Black Bird Group, μιας εταιρίας ανάλυσης πληροφοριών ανοιχτού κώδικα που εδρεύει στο Ελσίνκι.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο Ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει περίπου 823 τετραγωνικά χιλιόμετρα (318 τετραγωνικά μίλια) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Με την απελευθέρωση του Ugledar, οι Ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν έναν σημαντικό στόχο - να απλοποιήσουν την επιμελητεία τους στα νότια του Donbass, γράφει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.

«Τουλάχιστον, υπάρχει ήδη μια σημαντική συνέπεια της απώλειας του Ugledar - οι Ρώσοι έχουν απομακρύνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από στρατηγικά σημαντικά logistics».
Όπως σημειώνει το Strana, περίπου 18 χιλιόμετρα ανατολικά του Ugledar υπάρχει μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Donetsk με τις περιοχές Μαριούπολη, Κριμαία, Zaporizhia και Kherson.
«Τώρα, με την αποκοπή της προεξοχής Ugledar, οι Ρώσοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο από το Donetsk προς τη Μαριούπολη.
Αυτό θα απλοποιήσει γενικά τη Ρωσική επιμελητεία στη νότια Ουκρανία κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας».
Ο Yan Gagin σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk δήλωσε ότι η Ρωσική σημαία είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Ugledar. Στις 27 Σεπτεμβρίου, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η τελευταία μεγάλη οχυρωμένη περιοχή της Ουκρανίας στο Ugledar, κοντά στο Donetsk καταλήφθηκε από τον Ρωσικό στρατό.
Το Ugledar βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά του Donetsk.
Η πόλη είναι βασικός κόμβος εφοδιασμού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.

Με την απελευθέρωση του Ugledar, οι Ρωσικές δυνάμεις θα απωθήσουν τον Ουκρανικό στρατό πιο μακριά από την πρωτεύουσα του Donetsk, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των βομβαρδισμών στη Yelenovka και στα περίχωρα της Volnovakha.
Επιπλέον, αυτό θα αυξήσει την πίεση στην ομάδα μάχης Kurakhove της Ουκρανίας κοντά στο Ugledar και στα σημεία υλικοτεχνικής υποστήριξης στο δρόμο προς την πόλη Zaporozhye και θα επιτρέψει περαιτέρω στα Ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεσή τους προς αυτή την κατεύθυνση.....
 

  bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: