Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ATACMS - SCALP - STORM SHADOW ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ !!! [ video ]

Δύο μήνες πριν την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι δυτικές χώρες, και συγκεκριμένα η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, έδωσαν στο Κίεβο την άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο Ρωσικό έδαφος.
Μιλάμε για πυραύλους ATACMS, SCALP και STORM SHADOW που το μέγιστο βεληνεκές τους φτάνει τα 300 χιλιόμετρα
. Το Κρεμλίνο, αντέδρασε επίσημα σήμερα, τονίζοντας πως σε μια τέτοια ενέργεια, θα θεωρηθεί ότι η Αμερική είναι η επιτιθέμενη χώρα και όχι η Ουκρανία.

«Αν οι πύραυλοι που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, πλήξουν περιοχές βαθιά μέσα τη Ρωσία, η Μόσχα θα θεωρήσει ότι η επίθεση ΔΕΝ προέρχεται από την Ουκρανία αλλά από τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να ρίξει λάδι στη φωτιά και να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης γύρω από τη σύγκρουση στην περιοχή» αναφέρει το Κρεμλίνο, σημειώνοντας πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις του σχετικά με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι αν χτυπηθούν τα βορειοκορεατικά στρατεύματα στο Κουρσκ, η Πιονγκγιάνγκ ίσως αναθεωρήσει την απόφασή της να στείλει στρατεύματα στη Ρωσία και η Ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ θα αποτύχει. Άλλοι, ωστόσο, δηλώνουν ανήσυχοι πως η χρήση των πυραύλων εντός της Ρωσικής επικράτειας θα μπορούσε να ωθήσει τον Πούτιν σε αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στον συνασπισμό. Εκ πρώτης όψεως, η μέθοδος που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση της απόφασης φαίνεται περίεργη…
Μέσω μιας ανεπιβεβαίωτης διαρροής στα ΜΜΕ.
Ωστόσο, αυτή είναι, με τον δικό της τρόπο, μια ευφυής απόφαση σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Δύση, και αυτή η απόφαση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα όλων των ομάδων και φατριών του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού κατεστημένου, παρά τις βαθύτερες αντιφάσεις και την εχθρότητα που τις χωρίζει. Συμπεριλαμβανομένου του Donald Trump και της ομάδας του. Η Ρωσία κερδίζει και στο πεδίο της μάχης, και στην οικονομική αντιπαράθεση και στον γεωπολιτικό αγώνα.

Ταυτόχρονα, τα περιθώρια ελιγμών της Δύσης είναι περιορισμένα, ανεξάρτητα από τη στρατηγική που θα επιλέξει για περαιτέρω ενέργειες όπως η συνέχιση της σύγκρουσης ή έξοδο από αυτήν.
Οι δυνατότητες διεξαγωγής πολέμου με την τρέχουσα μορφή έχουν πρακτικά εξαντληθεί και, δεδομένων των στρατιωτικών επιτυχιών της Μόσχας, αυτό θα ήταν μια άσκοπη σπατάλη ολοένα και πιο σπάνιων πόρων. Ωστόσο, ακόμη και εδώ η Δύση έχει ένα σοβαρό πρόβλημα: οι πιθανότητες για κλιμάκωση στηρίζονται μια κρίσιμη παράμετρο.

Η θέση της Μόσχας που εξέφρασε ευθέως ότι οι επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε Ρωσικό έδαφος θα θεωρηθούν ως ανοιχτή είσοδος της Δύσης στον πόλεμο και θα πυροδοτήσουν μια αντίστοιχη απάντηση από τη Ρωσία.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η Δύση χρησιμοποίησε την προσέγγιση της σταδιακής χαλάρωσης και υπέρβασης των «κόκκινων γραμμών» και τώρα σκοπεύει να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική, στην πιο επικίνδυνη της μορφή, την οποία σκιαγράφησε προσωπικά ο Vladimir Putin. Το πρόβλημα είναι ότι η δυτική άρχουσα τάξη έχει πάψει να κατανοεί τη σημασία και το νόημα των λέξεων, αντιλαμβάνεται μόνο τη δύναμη στην πιο ωμή ενσάρκωσή της.

Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα η δήλωση της Ρωσικής ηγεσίας σήμερα να μην αποτελέσει επαρκώς μια πειστική απόδειξη της σοβαρότητας των προθέσεων της Μόσχας για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αυτής της περιπέτειας.
Αλλά υπάρχει ένα τρωτό σημείο στο σχέδιό τους: η Δύση πιστεύει ότι ο Putin είναι απίθανο να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λόγω ενός τέτοιου....«ασήμαντου» γεγονότος, όπως η επίθεση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Ρωσικό έδαφος.Εάν όμως η Ρωσία ως απάντηση στην επίθεση με ATACMS, χτυπήσει μια στρατιωτική εγκατάσταση του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα, ή καταρρίψει ένα Αμερικανικό αεροσκάφος ανίχνευσης και καθοδήγησης ραντάρ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα; Θα είναι και πάλι ασήμαντο γεγονός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: