Επειδή, εκτός από ηλίθιοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμοι και δήθεν σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν την εξαγγελία του Τραμπ ν΄αγοράσει την Γροιλανδία, να τους ενημερώσουμε ότι το θέμα της Γροιλανδίας, οι ΗΠΑ, το αντιμετωπίζουν τα τελευταία 170 χρόνια.
Σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ είναι ήδη σταθμευμένος εκεί, αλλά οι Γιάνκις ήθελαν πάντα το νησί ως δικό τους:
Το 1868, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν για πρώτη φορά να αγοράσουν το νησί, όπως έκαναν με την Αλάσκα. Ήθελαν να περικυκλώσουν τον Καναδά και να την προσαρτήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Την δεκαετία του 1910 προσέγγισαν το θέμα, για δεύτερη φορά.
- Το 1941, οι ΗΠΑ απλώς κατέλαβαν το νησί, υποτίθεται για να το προστατεύσουν από τον Χίτλερ (το επίσημο αίτημα της Δανίας είχε μικρή επίδραση).
- Το 1943 εμφανίστηκε στο νησί η Aμερικανική βάση της Θούλης.
- Το 1946, οι ΗΠΑ πρόσφεραν 100 εκατομμύρια δολάρια για το νησί και η Δανία αρνήθηκε.
- Το 1951, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποβίβασαν στρατεύματα στο νησί, σε μόνιμη βάση, επικαλούμενες απειλή από την ΕΣΣΔ. Υπεγράφη μια συνθήκη βάσει της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν τη Γροιλανδία, παρόλο που η Δανία δεν το χρειαζόταν, και απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στην περιοχή.
- Το 2019, ο Τραμπ πρόσφερε 530 δισεκατομμύρια δολάρια για το νησί - 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για να τα πάρει όλα γνωρίζοντας ότι θα πάρει πολύ περισσότερα.

Ο Τραμπ ξέρει τι θέλει και πότε μπορεί να το διεκδικήσει. Τώρα με την Ευρώπη καταχρεωμένη, αποστρατιωτικοποιημένη, λόγω της παράδοσης του στρατιωτικού της εξοπλισμού στην Ουκρανία, και την παντοδυναμία του Τραμπ σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας των ΗΠΑ, είναι η κατάλληλη στιγμή.
Γιατί ο Τραμπ θέλει την Γροιλανδία;
-Πρώτες ύλες
-Αρκτική, στρατιωτικός έλεγχος.
-Αρκτική, σχιστολιθικό αέριο, σπάνιες γαίες. Χωρίς ενέργεια, δεν μπορεί να υπάρξει τεχνητή νοημοσύνη και η νέα ψηφιακή οικονομία για την οποία τόσο πολύ γίνεται λόγος τελευταία. Η Αρκτική είναι το καλύτερο μέρος για κέντρα δεδομένων, για παράδειγμα.
Μέχρι το 2030, όποιος ελέγχει μεγάλα αποθέματα γλυκού νερού θα μπορεί να εξασφαλίσει τον εαυτό του, όσον αφορά την περιβαλλοντική ασφάλεια και τα τρόφιμα. Όσοι δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών συγκρούσεων.
Το νερό είναι πιο σοβαρό από το πετρέλαιο. Έχουμε ξεχάσει ότι γι' αυτό μπορούν να ξεκινήσουν πόλεμοι.
Μην νομίζετε ότι στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας συζητήθηκε, επί 12 ώρες, η παύση πυρός, για 30 ημέρες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου