Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !!!

Το ζήτημα των εποικισμών είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που έχουν παγώσει από το 2014. Ο γνωστός για τις ακραίες του απόψεις Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή νέο σχέδιο για κατασκευή 2.500 οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μία κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών.
«Θα προωθήσουμε τις κατασκευές σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια  από το Βορρά στο Νότο σε μικρές και μεγάλες κοινότητες» έγραψε στο Twitter ο Λίμπερμαν χρησιμοποιώντας τις βιβλικές ονομασίες της Δυτικής Όχθης.
Δεν υπήρξε άμεση τοποθέτηση από τις Παλαιστινιακές αρχές.
Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 Ισραηλινοί κατοικούν αυτή τη στιγμή στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές στις οποίες κατοικούν σε συνθήκες άθλιες και ασφυκτικές περισσότεροι από 2,6 εκατ. Παλαιστίνιοι.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν τη Δυτική Όχθη μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας για ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος, ενώ οι περισσότερες χώρες θεωρούν τους οικισμούς που χτίζει το Ισραήλ παράνομους.
Από την πλευρά του το Τελ Αβίβ απορρίπτει τις κατηγορίες και επισημαίνει ότι το μέλλον των οικισμών και των εποίκων θα καθοριστεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: