Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024

ΑΠΟ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ''ΓΚΡΟΥΕΖΑΣ'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ....ΕΝΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΡΟΜΟΣ !!! [ video ]

Παρεμβάσεις και απειλές έκτακτης φορολόγησης στον τραπεζικό τομέα που θα λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά προβλήματα και θα αντανακλούν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πελατών των τραπεζών, και όχι λαϊκίστικες λύσεις, ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Την ατάκα του λαγού στο λιοντάρι την ξέρετε: «Λέμε και καμιά μ@..κία για να περνάει η ώρα». Αυτό μας θύμισαν οι δηλώσεις του. Γιατί να θέλει όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία χρωστά στις τράπεζες 488 εκατ. ευρώ και κάθε χρόνο αυξάνεται το φέσι κατά 50 εκατ. ευρώ και καμιά τράπεζα δεν την ενοχλεί, να επιβάλει έκτακτη φορολογία στις τράπεζες; Τελικά «ο τσάρος της οικονομίας» εκτός από «Κατρούγκαλος της ΝΔ» και «Γκρούεζας» αναδικνύεται και σε μια σύγχρονη εκδοχή του Λιούις Κάρολ, του περίφημου συγγραφέα του γνωστού βιβλίου «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Βλέπει την «Αλίκη» (την Ελληνική οικονομία δηλαδή) τη μια να μεταμορφώνεται σε κάτι μεταξύ Δανίας, Ελβετίας και Σιγκαπούρης και την άλλη να δέχεται «εισβολή» από επενδυτές - γίγαντες που συνωστίζονται για ευκαιρίες.

Σοβαροί κύκλοι της αγοράς, αλλά και της κυβέρνησης που μέχρι τώρα γνώριζαν τον συμπαθή Κωστή σαν έναν σοβαρό και μετρημένο πολιτικό, εκπλήσσονται από τη μετάλλαξή του σε «παραμυθατζή» και υμνωδό των θαυμάτων της οικονομίας.
Τώρα, αν αυτό συνδέεται με τα μελλοντικά του σχέδια για την μετά Κυριάκο εποχή της ΝΔ και κάποιοι τον συμβούλευσαν να εκπαιδευτεί στο παραμύθι, αυτό είναι ένα ερώτημα. Πάντως, ούτε του ταιριάζει, ούτε δείχνει επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα. Όπως έλεγε συνομιλητής μας υπουργός, «καλά θα πάει κι αυτό»… Η κατάσταση που περιγράφεται στην τακτική έρευνα του ΟΟΣΑ όμως για την Ελληνική οικονοµία µόνο ως δυστοπία χαρακτηρίζεται. Ακόµη και αν τα στοιχεία βοούν, επικρατεί συσκότιση από τα συστηµικά ΜΜΕ που αναδεικνύουν τη γνωστή «ποµφόλυγα» του πάντα «σοβαρού» Κωστή Χατζηδάκη περί δήθεν ισχυρής ανάπτυξης του ΑΕΠ, που όντως υφίσταται, αλλά στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη φοροµπηχτική πολιτική και της ανοχής της αισχροκέρδειας. Οπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ: α. Η αγοραστική δύναµη εκφρασµένη ως λόγος του κατά κεφαλήν ΑΕΠ µετρήθηκε κατά 28% µειωµένη έναντι του µέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ. β. Το διαθέσιµο εισόδηµα των νοικοκυριών υπολείπεται κατά 35% σε σχέση µε το εισόδηµα στις χώρες του ΟΟΣΑ.
γ. Το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 26,7%, όταν ο µέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 10,6%. δ. Η κατάρρευση του ΕΣΥ ως επιλογή Μητσοτάκη φέρνει την Ελλάδα να υπολείπεται σε δαπάνες για την υγεία κατά 10% σε σχέση µε τον µέσο όρο του ΟΟΣΑ. Οµως πανηγυρίζουµε για τη φοροµπηχτική ανάπτυξη του ΑΕΠ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: