Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΩΡΑ ??? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΡΙΣΗ ???

Περισσότερο από 4 ώρες διάρκεσε χθες η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγινε αποδέκτης ενστάσεων και προβληματισμών από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι τον «βομβάρδισαν» με ερωτήματα μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο.
Ανάμεσα στους περίπου 30 βουλευτές διατυπώθηκαν προβληματισμοί περί έλλειψης σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, αναμονής αποτελεσμάτων από την κοινωνία ή αμφίβολης εφαρμογής πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων.
«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αποσπασματικά. Δεν ξέρουμε πια τι να λέμε στον κόσμο. Όλο υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και συνεχώς ανακοινώνουμε διάφορα. Επιπλέον δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά τρομάζω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Γιώργο, είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω υπερβολικά σίγουρο και ανησυχώ», είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών η κ. Βάσω Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι οι στόχοι του Μνημονίου αδυνατούν να επιτευχθούν.
Λίγο πριν, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πως η εφαρμογή του Μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά «βγαίνει», σημειώνοντας ότι είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη απρόβλεπτων τομέων όπως η ανάπτυξη. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και, αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολη η συναίνεση της αντιπολίτευσης, σημείωσε: «δεν μπορούμε όμως να μην τη ζητήσουμε».
Βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις και αναφορικά με την αποτελεσματικότητα συντονισμού της κυβέρνησης. Επιπλέον, ασκήθηκε κριτική ως προς την ανακοίνωση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με στόχο την άντληση 50 δις: «Κανένας δεν είπε να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Να μας πείτε όμως τι σχέδιο υπάρχει και ποια περιουσία αφορά. Να μην αφήνετε την τρόικα να μας αιφνιδιάζει», για να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών πως το θέμα είχε συζητηθεί με την τρόικα η οποία βιάστηκε να το ανακοινώσει επιδιώκοντας θετικό αντίκτυπο στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: