Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΙΚΝΟ......ΠΑΤΡΑ !!!


Τσικνοπέμπτη σήμερα και η Πάτρα αναμένεται να "το τσικνίσει", παρά τις καιρικές και όχι μόνο δυσκολίες. Επίκεντρο των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης, είναι και φέτος η Άνω Πόλη και η οδός Γερμανού. Επίκεντρο των εκδηλώσεων, που θα διοργανώσουν ο Δήμος Πατρέων και η Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ., αποτελεί η Άνω Πόλη και κυρίως η οδός Γερμανού και οι δρόμοι γύρω από αυτή, όπου αναβιώνουν τα λαϊκά έθιμα και έχουν συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της Αποκριάς και τη μακρόχρονη ιστορία. Παραδοσιακά και καρναβαλικά δρώμενα, μουσικές κομπανίες, ξέφρενο κέφι και αυθεντική σατιρική διάθεση συμπληρώνουν τη βραδιά της άφθονης κατανάλωσης ψητού κρέατος και οινοποσίας.
Από τις 11.30 έως τις 13.30 στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου οι X-Saltibagos με ξυλοπόδαρο, ζογκλέρ, κλόουν και έναν ισορροπιστή σε ένα ποδήλατο με μια ρόδα θα σκορπίζουν μια ευφάνταστη νότα θεάματος δρόμου, η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα δίνει τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ προβλέπονται και άλλες εκπλήξεις στο πνεύμα της ημέρας..
Παράλληλα ξεχωριστή θέση θα έχει η Τσικνοπέμπτη στο πρόγραμμα του 46ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, αφού τα σχολεία περιμένουν τους μεταμφιεσμένους εκπροσώπους των πληρωμάτων να τους παραδώσουν 5 εξωσχολικά βιβλία, να τσικνίσουν με μαθητές και καθηγητές, να φωτογραφίσουν την παράδοση στους μαθητές του σχολείου και να βάλουν στο σακούλι τους(δηλαδή στο κυνηγητικό γιλέκο τους) τη φωτογραφία.
Γύρω  στις 8 το βράδυ θα αρχίσει η παρέλαση στην οδό Γερμανού από το ύψος της  πλατείας Μαρούδα με κατεύθυνση και  προορισμό την πλατεία Αγίου  Γεωργίου. Στην πλατεία Ταμπαχάνων ήδη θα υπάρχει πάλκο με την ορχήστρα του Χρήστου Κατριβέση σε λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.
Μια ευφάνταστη πομπή όπου θα συμμετέχουν η μεταμφιεσμένη  Μπάντα του Δήμου Πατρέων παιανίζοντας αποκριάτικα τραγούδια, ο Καρναβαλάκος, το Μουσικό Άρμα του Δήμου, ένα σκαλωτό άρμα όπου θα βρίσκεται η ιστορική χορωδία του Ορφέα τραγουδώντας τραγούδια της Αποκριάς και της παλιάς Πάτρας, άρματα-ταβέρνες, τέσσερα άρματα με θεματολογία εμπνευσμένη από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, καρναβαλιστές και πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού.
Τα τέσσερα  άρματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όπου παρελαύνουν οι χιουμορίστες-ογκόλιθοι της υποκριτικής μας τέχνης και σκηνές των αξέχαστων ταινιών, σε ιδέα, μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή του Διονύση Αδριόπουλου, είναι:
-«Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο» με …παρόντες τους Μίμη Φωτόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη, Τζένη Καρέζη και μια τσιγγάνα
-«Της Κακομοίρας» με τον μπακαλόγατο Ζήκο(Κώστα Χατζηχρήστο), το αφεντικό του, τον Παντελή (Κώστα Δούκα), τη Δέσποινα(Μαρίκα Νέζερ), το ποδήλατο του Ζήκου και τα ράφια του μπακάλικου
-«Χορευτική  σκηνή-Συρτάκι» που αναπαριστάνει  το κλίμα και το ύφος της  εποχής και των ταινιών
-«Φαλακρός  Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ»  με το Θανάση Βέγγο να οδηγεί  ένα αυτοκίνητο.
Φτάνοντας η παρέλαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου θα υπάρχει λαϊκό πάλκο με επταμελή ορχήστρα, που εγγυάται ένα γλέντι με λαϊκό, ρεμπέτικο και έντεχνο πρόγραμμα. Ωστόσο  το σκαλωτό άρμα, που θα μεταφέρει  τη Χορωδία του Ορφέα, θα συνεχίσει  ακολουθώντας τη διαδρομή Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος και θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Φιλοποίμενος και Μαιζώνος, όπου βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται ο Ορφέας. Εξάλλου στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, έξω από το Λαϊκό  Θέατρο το Χορευτικό Τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών θα παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.             ΠΗΓΗ    bestnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: