Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ.....ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ Η.....ΝΤΟΡΑ !!!

Τον προκάτοχό της στο υπουργείο Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως το πρόσωπο που ενημέρωνε την αμερικανική πρεσβεία για την κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, δύο χρόνια πριν την παραίτηση Καραμανλή από την ηγεσία. Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.
"Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη", τόνισε.
Τηλεγράφημα, που περιλαμβάνεται στο πακέτο του WikiLeaks και δημοσιεύθηκε από την "Καθημερινή", αναφέρει ότι κεντρικό πρόσωπο των "καραμανλικών" συζητούσε με την πρεσβεία για τη μετά Καραμανλή εποχή. Ερωτηθείσα αν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν τι γνωρίζει.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα τηλεγραφήματα που αφορούν στον Αντώνη Σαμαρά και ιδιαιτέρως σε εκείνο που τον φέρει πρόθυμο να μεταφέρει στην τότε κυβέρνηση ότι η Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με την προοπτική αγοράς ρωσικών τεθωρακισμένων από την Ελλάδα.
"Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε", επισήμανε και δήλωσε ευτυχής από το γεγονός της δημοσιοποίησης των εγγράφων.
Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι το κόμμα στο οποίο η ίδια ανήκε και χαρακτηρίζοντας "άκρατο λαϊκισμό" τις θέσεις που έχει εκφέρει, όπως ότι είναι εφικτός ο μηδενισμός του ελλείμματος σε 18 μήνες.
Η απάντηση Μολυβιάτη
Μέσω συνεργατών απάντησε ο Πέτρος Μολυβιάτης σε όσα υποστήριξε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη. "Το γαρ πολύ της θλίψεως", ήταν το μοναδικό σχόλιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών.  ΠΗΓΗ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: