Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΑΤΡΑ....ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΞΕΡΟΛΑΚΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !!!

Στον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας προχωρούν αύριο τοπικοί σύλλογοι, μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών με τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ο ΧΥΤΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, ζήτησε εξάμηνη παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για τη διάδοχη κατάσταση, δηλαδή τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων-ΣΜΑ. Αίτημα που απορρίπτουν οι τοπικοί σύλλογοι.
Οι τελευταίοι επισημαίνουν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης του ΧΥΤΑ, καθώς τα σκουπίδια ρίχνονται πρόχειρα πάνω στο τεχνικό έργο αποστράγγισης, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών και αν αυτό καταρρεύσει, τα σκουπίδια μέσω και των ποταμών Καραβά και Μείλιχου θα πνίξουν το μισό Αρκτικό διαμέρισμα.
Ακόμα, υπογραμμίζουν πως «ο όγκος των σκουπιδιών έχει υπερβεί το νόμιμο όριο αντοχής του κατά 34 μέτρα (!) όπως άλλωστε έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και συμφωνούν όλες οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις. Και βεβαίως, συνεχίζεται η παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ - της χωματερής καλύτερα - αφού δεν τηρείται κανένας περιβαλλοντικός όρος και η δυσοσμία είναι πλέον αφόρητη, εγκυμονώντας ορατούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Δυστυχώς βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε ολιγωρία των Αρχών, όπου χρόνια τώρα με τη στάση τους έχουν φέρει τον ΧΥΤΑ Ξερόλακας στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: