Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ . ΤΟ....ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!

Η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα σημαίνει κάτι παραπάνω από τη διάσωση μιας χώρας, καθώς θα αλλάξει συθέμελα τους μηχανισμούς της ευρωζώνης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύγκλιση, προειδοποιεί το γνωστό think tank ITEM Club της Ernst & Young.
Η Marie Diron, επικεφαλής οικονομική σύμβουλος του ITEM Club, δηλώνει σχετικά στην βρετανική Telegraph: «Αυτό (σ.σ η ελληνική περίπτωση) θα ανοίξει πιθανότατα το δρόμο για τη μελλοντική ευρωπαϊκή δημοσιονομική ένωση».
«Στην πράξη οι χώρες θα παρακολουθούν στενά τα οικονομικά των άλλων, θα διασφαλίζουν ότι θα περνούν συγκεκριμένα νομοσχέδια και μέτρα λιτότητας, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω μετάδοση της κρίσης χρέους μεταξύ των χωρών-μελών,» επισημαίνει η Diron.
Το σύστημα αυτό, που προωθεί η Γερμανία χρησιμοποιώντας ως ''πειραματόζωο'' την Ελλάδα θα προσομοιάζει στο αμερικανικό των πολιτειών υπό μία ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα.
Υπάρχει όμως τρόπος ''σωστής'' εποπτείας. «Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει ως ανεξάρτητος παρατηρητής και να παίξει τον διαιτητή. Η εποπτεία των δημοσιονομικών οποιασδήποτε χώρας απαιτεί εμπιστοσύνη, αλλά και τη δημιουργία ενός συστήματος διαφάνειας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν άσχημες εκπλήξεις,» σημειώνει η Diron. 
        ΠΗΓΗ      bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: