Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

DEUTSCH PRODUKTE ??? NEIN...DANKE !!! ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ??? ΟΧΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!



Σε ύφεση μπαίνει η γερμανική οικονομία στο β΄ εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τις απόψεις σημαντικών οικονομολόγων, καθώς όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία –η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώνεται ενώ καταγράφεται σημαντική πτώση και στις εξαγωγές. "Η γερμανική οικονομία χάνει την δυναμική της, δήλωσε ο Joerg Kraemer, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, ενώ όπως εκτιμάται η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας εγκυμονεί κινδύνους για την καγκελάριο Ά. Merkel, η οποία θα επιδιώξει τρίτη θητεία στις εκλογές του 2013.
Tρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την αντοχή της γερμανικής οικονομίας, καθώς φοβούνται ότι θα εισέλθει σε ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Κατά την διάρκεια της περασμένη εβδομάδας η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δέχτηκε ισχυρό πλήγμα – από τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν – που δείχνουν πτώση των παραγγελιών παραγωγής, πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, των εισαγωγών αλλά και των εξαγωγών. Σε μια ασυνήθιστα αυστηρή προειδοποίηση το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία αυτά και από την απότομη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος κατά τους τελευταίους μήνες ενέχει «σημαντικούς κινδύνους» για προοπτικές της Γερμανίας. Την επόμενη Τρίτη, όπου θα δημοσιευτούν και τα οικονομικά στοιχεία – το ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση της τάξης του 0,2%. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν γνωστοί οικονομλόγοι η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε μία εποχή μάλιστα όπου ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης χρειάζεται απεγνωσμένα στήριξη από την οικονομία της χώρας.
Σύμφωνα με αναλυτές η επιβράδυνση της γερμανική οικονομίας εγκυμονεί κινδύνους για την καγκελάριο Ά. Merkel, η οποία θα επιδιώξει τρίτη θητεία στις εκλογές, η οποίες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2013 και θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη σχετικά με την στρατηγική που ακολουθεί για την καταπολέμηση της κρίσης ειδικά στην παρούσα φάση όπου, ο ρυθμός τη ανεργίας αυξάνεται επικίνδυνα. "Η γερμανική οικονομία χάνει την δυναμική της - δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό - και κατά το τρίτο τρίμηνο η οικονομία θα συρρικνωθεί σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο Joerg Kraemer, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank.«Τα πράγματα θα πάρουν τον κατήφορο από εδώ και στο εξής. Μπορεί η γερμανική οικονομία να μην είναι στα ίδια επίπεδα όπως οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, η πορεία της όμως δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από αυτές. "Η Γερμανία είναι γνωστή για την προσανατολισμένη στις εξαγωγές ανάπτυξη της, αλλά η κρίση του ευρώ έχει πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της. Περίπου το 40% των εξαγωγών της χώρας πάει στους εταίρους της στη ζώνη ευρώ και 60% στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης στη  Κίνα, που αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τη Γερμανία, (αντιπροσωπεύει το 7% των εξαγωγών συνολικά), καταγράφεται και εκεί επιβράδυνση, Ωστόσο και η ελπίδα ότι το 2012 η ιδιωτική κατανάλωση θα αντισταθμίσει την  αναμενόμενη μείωση των γερμανικών εξαγωγών, διαψεύστηκε. Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανική Metro – η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης - δήλωσε ότι η λιανική αγορά επιδεινώνεται, ενώ μεγάλες γερμανικές εταιρίες όπως η Deutsche Bank, η εταιρία ενέργειας RWE και η χαλυβουργική Kloeckner έχουν ανακοινώσει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας. "Αναμένουμε ότι η οικονομική επιβράδυνση θα ξεκινήσει με την αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων από το φθινόπωρο, δήλωσε ο  Christoph Niering, επικεφαλής  της VID (εταιρία υπολογισμού πτωχεύσεων). Επίσης στην ίδια δημοσκόπηση, καταγράφηκε μια σημαντική άνοδο  του αριθμού των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί κατά το επόμενο έτος, ενώ το 84% των Γερμανών πιστεύουν ότι τα χειρότερα της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δεν έχουν έρθει ακόμη.


ΠΗΓΗ      bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: