Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ....ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ !!!

Τελευταία ημέρα του χρόνου η σημερινή για τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει τους φόρους από εισόδημα, ακίνητα και τέλη κυκλοφορίας.
Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν έχει εξοφλήσει το 30% των ιδιοκτητών Ι.Χ παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης, μέχρι και δέκα μέρες, μετά το συνωστισμό που έχει δημιουργηθεί σε τράπεζες και εφορίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να μπορέσουν να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν ήδη στην «πλάτη»  τους.   
Ήδη, σε αρκετές εφορίες η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Το πρόβλημα οξύνεται και από την μαζική κατάθεση των πινακίδων, κίνηση στην οποία προχωρούν  χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την περασμένη  εβδομάδα  είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 78.000 πινακίδες ΙΧ. Μάλιστα αποτελεί ένα νούμερο που προβληματίζει το υπουργείο Οικονομικών αφού στο τέλος το Δημόσιο θα φθάσει αντί να κερδίζει χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας να χάνει σημαντικό μέρος από αυτά που προέβλεπε να εισπράξει.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.
Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος  τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: