Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ : ΣΤΗΝ....ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές έπεσε κάτω από το μηδέν.
Ηλιοφάνεια έχει η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία, το πρωί, στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» να υποχωρεί στους -2 βαθμούς. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις Σέρρες και στην Έδεσσα, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -3 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία, όπου από νωρίς ο υδράργυρος έπεσε στους -7 βαθμούς στην Καστοριά, στους -4 στην Κοζάνη και στους -3 στην Γρεβενά, ενώ -2 «έδειξε» το θερμόμετρο στη Φλώρινα.

Συννεφιασμένος είναι ο ουρανός πάνω από τη Θράκη, όπου καταγράφηκαν το πρωί αρνητικές θερμοκρασίες στην Ορεστιάδα (-5), στην Αλεξανδρούπολη (-3) και στο Σουφλί (-3).

Αλυσίδες χρειάζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, και προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας.           

Αχαϊα: Πυκνή η χιονόπτωση στα ορεινά             

Με πυκνή χιονόπτωση αποχαιρετά τα ορεινά της Αχαϊας το 2012 και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της παρουσιάζονται προβλήματα.
Στους δρόμους προς χιονοδρομικό, Πούντας - Μεγάλου Σπηλαίου και Καλαβρύτων - Καστριών είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί...

Με φρέσκο χιόνι υποδέχθηκε σήμερα τους λάτρεις των χειμερινών σπορ το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Η θερμοκρασία το πρωί δεν ξεπερνούσε τους – 2 βαθμούς κελσίου ενώ το ύψος του χιονιού στο χιονοδρομικό έφθασε και τους 60 πόντους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: