Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ....ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ !!!

Αυξήσεις 25%, μεσοσταθμικά, θα λάβουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί λειτουργοί, σε εκτέλεση των αποφάσεων του «Μισθοδικείου», το οποίο τον Δεκέμβριο του 2013 έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.

Ουσιαστικά, οι μισθοί των δικαστικών θα επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», οι αυξήσεις αφορούν τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και την αυτόματη αναπροσαρμογή των συντάξεων που καταβάλλονται στους πρώην συναδέλφους τους.
Έτσι, οι νέες (μικτές) μηνιαίες αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 ευρώ (για τους δικαστικούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας).
Η αύξηση των βασικών μισθών συνεπάγεται και αύξηση του ποσού του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως και 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας).
Αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), οι οποίοι είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αντίθετα, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι” αυτούς απόφαση από το ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές, αλλά τελικά παρέπεμψε το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια, λόγω σπουδαιότητας.
Όπως και να “χει, οι δικαστικοί βγαίνουν πρώτοι από το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: