Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ....''ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ'' ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!

Αν και ο Βενιζέλος υποτίθεται ότι δεν συζητούσε άνοιγμα του Ασφαλιστικού, δήλωσε ότι δεν αποκλείει νέες επώδυνες ρυθμίσεις και άναψε με τον Σαμαρά το πράσινο φως για να έρθει η τρόικα και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους όρους των δανειστών.
Μήνυμα στην τρόικα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πει για ακόμη μία φορά «ναι σε όλα» και να δεχτεί κάθε σκληρό μέτρο απαιτηθεί, αρκεί να υπάρξει συμφωνία και να μην ακυρωθεί ο σχεδιασμός για την κατ’ επίφαση έξοδο από το Μνημόνιο, έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποιούσε από την Ουάσινγκτον ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα αν η ελληνική πλευρά δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλησε να εκπέμψει εικόνα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας της δικομματικής, υπερτονίζοντας την προσήλωση στα συμφωνηθέντα και διαβεβαιώνοντας για την πιστή και εμπρόθεσμη εφαρμογή τους.

Με το βλέμμα εμφανώς στραμμένο στους πιστωτές, ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ένα....«ολοκληρωμένο σχέδιο» με το οποίο πορεύεται, το οποίο τηρείται «όπως τα έχουμε πει» και σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα.  
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αργά χθες το απόγευμα οι δανειστές ειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών ότι -εκτός απροόπτου- την ερχόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου το βράδυ πρόκειται να αφιχθούν στη χώρα μας.
 
Ετσι, από το πρωί της επόμενης μέρας μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα που είναι συνδεδεμένα με τη δόση των 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισ. ευρώ είναι και τα τελευταία λεφτά από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δικαιούται να πάρει η Ελ
λάδα με βάση το δεύτερο μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή, «καυτή πατάτα» θεωρούνται και οι παρεμβάσεις στα εργασιακά, με τους δανειστές να πιέζουν για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με έμφαση στην καθιέρωση του «λοκ άουτ» (ανταπεργία) και στην τροποποίηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για απεργίες. Επιπλέον, το ΔΝΤ εξακολουθεί να ζητάει ομαδικές απολύσεις διά νόμου αντί με υπουργική απόφαση, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το νέο «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις.
 
Και ενώ η τρόικα έρχεται αγριεμένη, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρανκ Πολ Βέμπερ, μας… άδειασε κανονικά υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Αθήνα σε κανένα θέμα.                                                           ΠΗΓΗ      efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: