Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ....ΑΝΑΝΗΨΕΙ. ΠΟΙΑ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ'' ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΡΑ !!!

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν εκλογή αρχηγού από τη βάση. Αυτή είναι συνοπτικά η πρόταση που απέστειλε γραπτώς -όπως είχε προαναγγείλει- το βράδυ της Παρασκευής ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μία μόλις ημέρα μετά το άκαρπο ραντεβού τους, βάζοντας φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο της Χαριλάου Τρικούπη.
Ο Παπανδρέου σε επιστολή 10 σημείων με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη....Δημοκρατική Παράταξη που προωθεί ως μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος, ζητά κινηματικές διαδικασίες από τη βάση, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί και χρειάζεται "ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει.  
Αναλυτικά προτείνει: Προκήρυξη έκτακτου ανοιχτού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ με προκήρυξη που θα συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, «είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι» και με ανοιχτό μητρώο «για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους όσους ενδιαφέρονται». Όπως τονίζει στη συνέχεια,  στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, «να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα», ενώ ολοκληρώνοντας την πρότασή του θέτει ζήτημα ηγεσίας καλώντας αμέσως μετά το συνέδριο σε εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.
Ο Παπανδρέου, εμμέσως αναφέρεται στο ζήτημα της προσωπικής του υποψηφιότητας στις επόμενες εκλογές βάζοντας ως όρο να υιοθετηθεί η κατεύθυνση που υποδεικνύει με το κείμενό του. «Αν αναληφθούν πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση μάχης, στο εγχείρημα αυτό», υπογραμμίζει ο πρώην....πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα τιμήσει μέχρι τέλους την αποστολή που του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες, αλλά διευκρινίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται «για καμία καρέκλα». 
Επιπλέον, επαναλαμβάνει τις αιχμές του περί «οβιδιακών μεταμορφώσεων» που επιχειρούνται κατά καιρούς στο Κίνημα και παράλληλα τονίζει για τις εξελισσόμενες διεργασίες, υπονοώντας τη Δημοκρατική Παράταξη, ότι «ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της». 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως να αποτελεί προανάκρουσμα της οριστικής ρήξης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, από τη στιγμή που η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, παρά τις εκκλήσεις ενότητας και καλής διάθεσης που έδειξε προς την παπανδρεϊκή πλευρά, έχει διαμηνύσει ότι το εγχείρημα της.....Δημοκρατικής Παράταξης θα προχωρήσει με όσους το επιθυμούν και όσους είναι αποφασισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: