Ωστόσο, μόλις πριν δύο ημέρες, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ, σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, δήλωνε εκ των προτέρων απαισιόδοξος. «Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με την οικονομική καταστροφή, αλλά και με το ερώτημα της ειρήνης ή του πολέμου», είπε. «Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πλήγμα από την επιθετικότητα της Μόσχας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.000 ανθρώπους».
Ο Γιάτσενιουκ δήλωσε διστακτικά ότι «η Δύση κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τα περιθώρια ελιγμών της απέναντι στη Μόσχα είναι περιορισμένα». Υποστήριξε ότι το Κίεβο δεν έχει εγκαταλείψει την ανατολική Ουκρανία στους αυτονομιστές και ότι η ανέγερση φράκτη μήκους 2.000 χιλιομέτρων, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία- κατά σαν ένα δεύτερο Σιδηρούν Παραπέτασμα, όπως σημειώνει το Spiegel- είναι «προς όφελος και της Ουκρανίας και της Ευρώπης».
Εκ των άλλων βέβαια, ο κ.Γιάτσενιουκ δεν εξήγησε πώς θα χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο, την ώρα που η χώρα του, με άδεια ταμεία, το ΔΝΤ εκεί και τους Ευρωπαίους να τάζουν αλλά με καβούρια στη τσέπη, θα πρέπει του χρόνου να ξοφλήσει ομόλογα αξίας 28 δισ. δολαρίων. «Η πολιτική αναταραχή και τα ευάλωτα οικονομικά βαραίνουν στις οικονομικές προοπτικές της Ουκρανίας και να λειτουργήσουν ανασταλτικά στη δυνατότητα της να αποπληρώσει τα χρέη της επισημαίνει η Moodys, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσει το Κίεβο σε αναδιάρθρωση τους επόμενους μήνες. ΠΗΓΗ efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου